Gå til innhold
Bilforumet.no
Viggo N

Håndbrekket tar ikke nok

Ranger emnet

Anbefalte innlegg

Som blodfersk X-traileier, har jeg et kjapt spm;
På vår 2005-modell går det an å dra håndkbrekket helt til (det er helt stramt inne i bilen, men det klarer likevel ikke å holde bilen når det står skrått.

Er dette et normalt problem på denne bilen??

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du må justere ut bremsebandene til handbrekken bak. Det er et hull i trommelen for justering. Jeg vil anbefale deg å ta av bremseskiven med trommelen for å gjøre reint der. Da kan du samtidig sette deg inn i hvordan justeringen funker. Det er ikke god handbrekk på disse. Det er også mulig å stramme wieren inne i bilen. Da må du demontere konsollen, men juster på trommelen først. Er bandene mye slitt må disse skiftes.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har tilsvarende problem på min. Har akkurat byttet bremsebånd, og strammet bremsebåndene bak til stramt -et hakk tilbake. Har også strammet på mutteren inni bilen på selve håndbrekket (dro bare opp håndbrekket og stilte på mutteren som var der). Bilen står ikke i ro selv i en liten bakke. Må jeg ha nye håndbreksvaiere?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Forøvrig blir det ALDRI X-trail igjen...

Skiftet bremser, clutch, dørhåndtak som ikke tåler frost....

Og for ikke å nevne kupeviften..... Den boksen er nesten umulig å få ut/inn uten å sage/kutte i masse plastdrit.

Koster en formue hos Nissan, men fikk tak i en brukt som jeg klarte å få inn/ut etter mye plunder. Helst skal hele bilen demonteres....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har skiftet ALT, og like forpult holder ikke brekket noe særlig.... og med ALT mener jeg skiver, klosser og wirer.....

Brukt deler fra Hellanor, som tilsvarer det som bilverksteder bruker. Brembo bremser osv.

Samme her. Håndbrekk holder ikke skikkelig på høyre side (EU mangel)

Har byttet bremsebånd, bremseskive(to ganger) wire (to ganger) og monteringssett. Er drittlei og rådvill! Er så heldig å ha en kompis som er mekaniker hos Nissan forhandler. Han og en kollega har sett på saken men blir ikke kloke på det. Er spent på om du finner ut av det, skal oppdatere her på hvordan det går med meg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Noen som har funnet ut av dette?

Har samme problem med min -05 x-trail.

Når jeg drar opp brekket når bilen står stille så funker bremsene tilsynelatende...., men når bilen ruller litt og jeg drar i brekket så går spaken mye lenger opp og så og si ingen bremse-effekt.

HJELP!!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fikk det aldri helt til på min. Det såg ut som bremsebåndene ble presset skjevt ut slik at kun 20 % tok borti trommelen. Strammet og pusset på bremsebånd for å få minimalt med vandring. Det hjalp litt, men er fortsatt ikke bra. Kom igjennom EU da.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 8.5.2017 den 12:39 PM, Krakken skrev:

Noen som har funnet ut av dette?

Har samme problem med min -05 x-trail.

Når jeg drar opp brekket når bilen står stille så funker bremsene tilsynelatende...., men når bilen ruller litt og jeg drar i brekket så går spaken mye lenger opp og så og si ingen bremse-effekt.

HJELP!!

Noen som hadde en løsning på dette?

Har byttet bånd, wire, og nå sist skiver uten at det har hjulpet!

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 5/8/2017 den 12:39 PM, Krakken skrev:

Noen som har funnet ut av dette?

Har samme problem med min -05 x-trail.

Når jeg drar opp brekket når bilen står stille så funker bremsene tilsynelatende...., men når bilen ruller litt og jeg drar i brekket så går spaken mye lenger opp og så og si ingen bremse-effekt.

HJELP!!

Hei fant du ut av problemet krakken? 

Har akkurat det samme problemet med min, og i tillegg til din beskrivelse, hvis bilen står stille kan jeg sette på brekket og det virker som om det er normalt, men så fort jeg prøver å kjøre fremover med brekket på(2wd) så løsner brekket og spaken kan trekkes helt opp. 

Finner ikke ut av dette. 

Byttet oh prøvd mye. 

Mvh 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei igjen, 

Etter 7 mnd med problemer med brekket på denne møkkabilen har jeg valgt å kappe opp tromlene for å se hva som foregår på innsiden. 

Resultatet er ikke overraskende, men hva som forårsaker problemet er fremdeles et mysterium. 

Det bakre bandet på høyre side blir dratt utover (inn i trommelen) på nedre del der justeringsskruen er. Dette gjør at brekkhådtaket blir slakkere og ingen av hjulene låser. 

Her kan det sees på video. 

Jeg har en ide om hvordan løse problemet, men ikke fjerne årsaken. Kommer tilbake til dette hvis det fungerer. (Må jo få den igjennom EU) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da er problemet løst, dvs. årsaken til at det skjer er ikke gjort noe med for da regner jeg med at bremseskjold må byttes. 

Løsningen var å sette inn en M4 skrue med store skiver og låsemutter igjennom bremseskjold og brekkbånd slik at båndet ikke drar seg utover men blir tvunget til å holde sin plass inn mot anleggsflatene, (viktig å ikke stramme mutter for mye). Boret et litt stort hull i både bånd og igjennom skjold slik at båndet får beveget seg som det skal.

Bilen er nå eu godkjent og brekk virker helt perfekt. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å opptimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Hvis du klikker videre på siden aksepterer du vår bruk av cookies.