Jump to content

1986 VW Polo 1,3 CL Coupé (MK2)

Rate this topic


prototruls
 Share

Recommended Posts

Starter en tråd her i forbindelse med kjøp av nytt prosjekt. Litt for å ha en slags loggbok, litt for å få inspill på problemstillinger dersom erfarne fiksere vil øse av sin kunnskap. 1-winking.gif

 

Saken som nå har rullet inn i garasjen (for egen maskin) er en VW Polo 1,3 CL Coupé / Hatchback / MK2 fra 1986. 

Ifølge denne siden hadde den 54hk når den rullet ut av fabrikken i Vest-Tyskland. Hvor mange som er igjen nå vites ikke, og i vognkortet har de valgt å la feltet stå tomt.

Telleren står på 125k, og motorrommet virker for mine uerfarne øyne å bære preg av at de fleste av disse har gått uten særlig stell utover det absolutte minimum, med tilhørende oljelekkasjer og annet knask.

Karosseriet er stort sett helt og fint, men tar inn vann bak trolig grunnet rust langs tettelisten til bakruta.

Under bilen er det rester av tectyl fra bilen var ny, og eksosanlegget har litt vel mye spillerom (skrangler mot undersiden av bilen under sving).

Det burde vel ss seg selv at bilen var billig. biggrin.gif

 

Jeg har ikke store erfaringen med skruing på bil, men setter foreløpig pris på avbrekk fra kontorstolen i form av fysisk arbeid.

 

 

Følgende er hittil utforsket og funnet:

 

- Tar inn vann i bagasjerom ved hardt regn. Bor i Bergen... Foreløpig løsning: Parkere innendørs.

- Går ujevnt på tomgang. Særlig på kald motor. 

- Mister "trykket" ved et visst pådrag.

- Driftsvansker i kaldt vær. Starter, men stopper etter en tid. 

- Oljelekkasje på passersjerside av motor. Ikke toppen. Ser ut til å treffe dynamo, som burde slite denne ganske raskt. Ser ut til at det har lekket en stund...

- Eksosanlegg vibrerer mot understell grunnet dårlig oppheng.

- Gapende hull i slange fra oljelufting mot tilbakeslagsventil. Slitasje grunnet kreativ bruk av strips i tillegg til slangeklemmer.

- Klassisk rusk i forgasseren.

 

Forgasseren er "svenske-renset" eller hva man nå skal kalle det, uten at det gjorde noe særlig for stabiliteten på tomgang. Under dette arbeidet ble det avdekket -gapende- hull i slange for oljelufting. Spekulerer i om dette gir feil lufttemperatur til forgasser, som igjen bidrar til tomgangstrøbbel... Hvis ikke tett slange hjelper så får jeg revurdere å ta ut forgasseren for en ordentlig rens. I tillegg tenker jeg å bytte bensinfilteret, da det kan se ut som om det har fulgt bilen siden tidenes morgen. Om filteret ikke slipper gjennom jevnt med bensin så har vel det også sitt å si for driften... biggrin.gif

 

Radiatorslangen ser ut til å være nylig byttet som følge av lekkasje. Kan ikke se noen lekkasje nå, men systemet burde nok vært flushet.

 

Motorrommet trenger en vask (olje på passersjersiden, kjølevæske på førersiden), men det er vel noe sant i det dem sier: "Det farligste du kan gjøre med en gammel bil er motorvask. Du får dem aldri i gang igjen."

 

Så. Det var dagens status. Vi får se hva vi finner i morgen. thumb.gif

Link to comment
Share on other sites

Skal prøve å få tatt noen bilder i ettermiddag. :)

 

Har automatchoke.

 

I går fikk jeg på nye slanger for oljepusten (fritt oversatt fra engelsk "Oil breather"). I tillegg byttet jeg bensinfilter og tok en gjennomgang av litt slanger rundt bensinfilter og forgasser som du foreslo. En del dårlig der ja. Byttet det værste og spylte igjennom forgasser-regulatoren med forgasserrens.

Den starter nå MYE lettere (med garasjevarm motor vel og merke), og har en HELT annen motorkraft enn tidligere. Vi får se når jeg skal hjem fra jobb (bilen står ute og det er kaldt). :D

 

Slangene jeg satte på oljepust-linja mellom luftfilter og blokk er armert EPDM-gummi. Dette er vanlig rett slange, ikke original. Forrige (den med gapende hull) var nok av samme art. Skulle gjerne hatt tak i ordentlige slanger for dette, men intet hell så langt. Tenker å følge litt med på hvordan dagens løsning utvikler seg... :well:

Link to comment
Share on other sites

Oljepusten som du kaller det, kalles stort sett veivhusventilasjon biggrin.gif Denne går fra blokk eller topp og tilbake til innsug/luftfilter. Hvilken slange du bruker her har lite å si da det hverken er trykk eller vakuum på dette, eneste slangen bør være er oljebestandig.

Alle vakuumslanger pleier råtne med årene, disse har du en del av mellom innsug, forgasser og fordeler. Ved hull i disse vil motor gå for magert og tenningen blir helt feil. Ikke kjøp nye slanger på Biltema da de er råtne allerede som nye. Gummifoten mellom selve innsuget og forgasseren bør sjekkes, da denne pleier sprekke med årene.

Bilforumet.no
Administrator

Lag en tråd om du lurer på noe, ikke send PM.

Link to comment
Share on other sites

Aha, det hørtes bedre ut ja. biggrin.gif

 

Skal se hva jeg kan finne av gummifot. smile.gif

 

Her er forøvrig bilder av oljelekkasjen. Denne virker å være på sitt værste ved kald start. Evt. kan det hende oljen bare renner vekk når det er godt og varmt. Ser værre ut enn det virker på peilepinnen. Beklager forøvrig bruk av utilpasset alu-rør og generell skitt. Her har forrige eier vært kreativ, og jeg har ikke kommet lengre ennå.

 

Oversikt:

[url=http://s1292.photobucket.com/user/prototruls/media/Oljelekk_oversikt_zps46f07235.jpg.html]

Oljelekk_oversikt_zps46f07235.jpg

 

Kald motor:

[url=http://s1292.photobucket.com/user/prototruls/media/Oljelekk_Kald_1_zps620c8fa9.jpg.html]

 

Oljelekk_Kald_1_zps620c8fa9.jpg

 

Varm motor:

[url=http://s1292.photobucket.com/user/prototruls/media/Oljelekk_Varm_1_zps38395cb7.jpg.html]

 

Oljelekk_Varm_1_zps38395cb7.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Tenker jeg kommer med flere bilder når det begynner å bli lysere ute, og jeg har fått gitt den litt TLC så den skinner i sola. :)

 

Siden sist har det ikke skjedd stort. Driver og setter meg inn i bytte av toppakning og evt. bytte av ventiltettinger samtidig (har olje i eksosen). 

 

Bilen bærer preg av å være en Polo (mens alle pusser og gnikker på Golfen sin står Poloen og forfaller), og det meste må gjøres etterhert. Så lenge den starter og går blir det utsatt til lysere tider når jeg kan finne fram MCen for daglig fremkomst. Da har jeg bedre mulighet for å skru over flere dager. :D

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 4 weeks later...

Lenge siden det har skjedd noe her, først og fremst fordi jeg har gravd meg ned i å planlegge storservice til våren når motorsykkelen kan plukkes ut, og bilen kan parkeres. 

 

Planen var å kjøpe inn pakningssett, ventiltetninger, reimer osv. og åpne opp og bytte og tilstandsvurdere, med en fornemmelse av at jeg burde kunne holde kostnadene under 5000 samtidig som jeg skaffet meg nyttig erfaring. :) 

 

Nå har det desverret ballet på seg: dynamoen har tatt kvelden. :( Da går det desverre mot at jeg passerer den "magiske" 5000kr-grensen i tillegg til at jeg i realiteten ikke har en særlig kjørbar bil fra dags dato uten at jeg begynner med en el-bil-aktig løsning med lading hver gang jeg parkerer. Kombinert med årsavgiften som skal betales havner jeg altså i et kostnadsområde jeg ikke klarer å rettferdiggjøre for å holde denne bilen i live.

 

Er det noen som er større ildsjeler enn meg hva denne bilen angår, evt. opererer med et annet budsjett eller har interesse av deler, så er det bare å ta kontakt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

 • Similar Content

  • By Kriz10ne
   SPESIELL OG SJELDEN UTGAVE!
   Da er det på tide at den tøffe ungdomsbilen bytter eier
   (eneste av denne motorstørrelse ute til salg.)
    
   pris: 25.000,-kr
    
   Bilen er Eu godkjent til aug. 2013,
   utbedringer gjort i forbindelse med eu er; bærekuler foran, skiver og klosser bak.
    
   Ellers:
   Simons eksosanlegg
   Styling lykter
   Styling; for og bakfanger og sideskjørt
   Sotede ruter
   Senkefjærer er godkjent i vognkort.
    
   I prisen medfølger stereo med basskasse som er bygd til bilen.
   Noen utbedringer er blitt gjort, og det er satt inn Blaupunkt høytalere i dørene foran og Blaupunkt forsterker.
   Spilleren er Kenwood.


  • By Hermboe
   Når jeg kjører over harde kanter - som asfaltkanter eller hull i veien osv - hører jeg tydelig et "klunk" fra forstillingen. Lyden virker å komme tydeligst fra venstre side når venstre hjul kjører over ujevnheten, men lyden kommer også når høyre hjul kjører over ujevnheter (fortsatt lyd fra venstre side). Jeg mistenker stabilisatorstaget, men begge lenkearmene både ser, høres og føles fin ut. Er det noen kloke hoder her inne som har ideer til hva det kan være? Lyden kan også høres en gang i blant over fartsdumper.
  • By Mariusn
   Kommer ingen luft ut av ventilasjonsanlegget når jeg startet bilen. Ingen enkle justeringer hjelper (AC på/av, max min luft osv).
   Har vært noen små ulyder en periode( plystring, "vining".)

   Vil denne fungere https://www.autodeler.co.no/tyc/9889305 ?

   Er det "lett" å bytte kupeviften i en Polo V?
  • By Momentum
   Har en ulyd venstre side foran ved kjøring på ujevn veg, over fartsdumper og lignende. I begynnelsen virket det som det kom når det hadde regnet/var fuktig vær.
   Lyden kan beskrives som kort ulelyd, squeeky, lys knirkelyd og kan nesten høres ut som den er inni kupeen i venstre hjørne på dashbordet. 
   Var innom et Toyota verksted og de hadde ikkje hørt om lignende før men rådet meg til å smøre fjærbenslageret i hullet i motorrommet iom at lageret er åpent rundt toppen på støtdemperfestet.
   Gjorde dette samtidig som det ble minusgrader og lyden har vært vekke i to ukers tid men no når det ble litt varmere så er lyden tilbake...
   Skal også sies at bilen ble fluid film behandlet av forrige eier, har tenkt på om det kan ha kommet fett mellom stabstag og foring, at lyden kommer herfra men er usikker då lyden høres så godt i kupeen...
   Har noen vært borti noe sånt? 
  • By Avensis2000
   Lufter en 1997 mod Civic EX for salg. Jeg verken må eller vil selge bilen men ved rett bud kan jeg vurdere det og tenker da ikke under 30 000 ish...
   Reg nr er BP34768 Eu OK til august 2019
   Detter er US import som har gått 160 000 miles (ca 260 000 km).
   Denne har da en D16Y8 motor med Vtec på 125 hester, cruisecontrol og takluke.
   Bilen er i god teknisk stand og motor går som bare det. Eneste minuset er litt overflaterust på venstre side av bilen.
   Flere bilder kommer.
    
   Bilen står i Hønefoss

 • Populære emner nylig

 • Recent Achievements

  • Trulsp went up a rank
   Korporal
  • martinlol went up a rank
   Korporal
×
×
 • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Privacy Policy