Gå til innhold

Uansvarlig kjøring!

Ranger emnet


80 blå

Anbefalte innlegg

Greit nok så er det vell ikke de som kjører 80 i 70 sonen for eks som er de farligste i trafikken. Enig med at de som aldrig ser i speilen eller bruker blinklys er farlige i trafikken. De er like farlige som de som grisekjører. Og jeg irriterer meg like mye som de fleste andre over de som kjører langt under fartsgrensen. De skaper også farlige situasjoner. Så det er mange ting som skaper farlige situasjoner i trafikken.

 

Om en person kjører så sakte at andre kjører forbi, så kan det selvsakt skape en farlig situasjon. Men om mann på død å liv skal kjøre forbi en person som faktisk kjører etter grensene, så skaper mann selvsakt den farlige situasjonen selv. Og da spiller farten en vesentlig rolle i hvor ille en ulykke kan bli.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 81
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Eg har vært til haugesund i dag og det er så iriterende att noen aldri klarer og bruke blinklys,spesielt i rundkjøringer men også i kryss ser eg dette daglig.

Eldre som kjører 10kmt under fartsgrensen er også til stor irritasjon og skaper mange farlige situasjoner,i dag i ein rundkjøring var der ei eldre dame som nesten stoppet heilt opp inne i rundkjøringen og da trudde flere trafikanter att hun skulle til venstre i rundkjøringen når hun egentlig skulle rett frem.

Her virker det som mange ikke kan regler om rundkjøringer og ikke klarer og kjøre rett selv om det er skiltet og markert i veien hvilket felt ein skal velge,det er ikke mangen som er merket bare de som viker fra hovedregel.

Politiet burde startet kontroll i kryss og rundkjøringer i stedet for og bare bry seg om fartsynderene og når de har fartskontroll er det altid de samme plassene de står.

Peugot 407SW

Alfa Romeo 156 Selespeed(Til salg)

VW Golf IV(solgt)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det er mye sånnt her nede. Spessielt de eldre aner ikke hvordan de skal kjøre i en rundkjøring, men de fleste av dem har da sikkert familie som kan lære dem det skulle jeg tro? Ja de fleste her vet hvor de skal se etter om det er kontrol. Er ikke så mange alretnativ politiet har her virker det som. Kanskje de er redde nye steder he, he....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haugesund er et mekka for gamlinger som ikke kan kjøre bil, tilogmed her i Stavanger og utover Jæren blir jeg stadig overrasket over hva disse SD regga opelene fra Åkra bil presterer å utføre i trafikken, kjører langt under fartsgrensen, ligger i feil fil og mangel på eller feil blinklysbruk. I tilleg til at de tror de har vikeplikt for alt og alle, også når de er inni rundkjøringer...

-Passat 90 mod 1,8l [bruksbil]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt off topic:

Traff ei i dag på vei fra branehagen ei som ikke klarte og holde sida si og endte med att eg må inn i kanten på fortauet for og ungå kollisjon.

Selfølgelig skrapte eg opp den eine nylakka felgen min,er så irriterende att folk kjøper seg store 4hjulstrekkere og har ingen peiling på hvor i veien de er.

Dette opplever eg ukentlig da eg kjører østre karmøyvegen som er veldig smal og her og kommer det folk midt i veien og som må stoppe heilt opp,du ser skrekken i augene deres og ser de stresser og ser etter hvor lang fra kanten de er.

Eg tenker på når eg kjørte opp hvor enkelt de var og bestå førerprøven,mange sier det er vanskeligt men eg synes det skulle vært både lenger og mer forskjellige ferdighetstester for og bestå uten att det skulle ha kostet mer.

Peugot 407SW

Alfa Romeo 156 Selespeed(Til salg)

VW Golf IV(solgt)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke hvordan det er andre steder - men her i byen og omkring er det mange som har en uvane med å gi på og legge seg ut over midten av veien, på grunn av en parkert bil, syklist eller fotgjenger - Da blir det til at den som kommer møtende, og som egentlig ikke skal stoppe, må stoppe eller kjøre ut i grøfte for å slippe kollisjon. Lurer litt på hvordan slike tenker - mener de at de de av kongelig slekt og at de dermed har større rett til framferdsel enn oss andre dødelige? Selv kunne jeg aldri tenkt meg å gjøre slikt. Vet ikke om det stemmer - men jeg opplever at dette ofte skjer med de som kjører suv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det virker som de tror att deres bil er så stor att alle andre må vike,eg skulle på jobb og var litt seint ute men tenkte på og bare stoppe og la hun ta speilet i verste fall siden på bilen.

Men så har eg hørt om deling i skyld i sånne saker og ein vett aldri utfallet når forsikringsselskapene skal bestemme hvem som har skyld.

Dette er i ein ganske bratt bakke i sentrum det er god plass til 2 biler og det var ingen hinder noen plass,hadde eg hatt tid hadde eg kjørt etter og fått kjefta på hu som kjørte og krevd erstatning selv om de sannsynligvis ikke hadde hjulpet.

Men eg skulle ut på oppdrag på jobb og det koster firma penger og vente på meg.

Synes også de i SUV i mange tilfeller har ein annen mentalitet i traffiken og det er ikke kjekt og bli truffen av SUV heller,det er de vel klar over til ein viss grad.

Peugot 407SW

Alfa Romeo 156 Selespeed(Til salg)

VW Golf IV(solgt)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja noen tror virkelig de eier vegen og mener alle andre må ta hensyn til dem. Skjønner heller ikke at det går ann å tenke sånn! Ser mye galskap å unødvendig hensynsløshet på vegen ja. Jeg kom kjørende på bygnes fra byn (som du raiman skjønner vertfall he, he....) sent en kveld. Plutselig kom det en ledebil med blinkende lys, så en politibil blinkende og bakerst kom den brede lasten. Ingen problem å se at det kom bred last, så det var jo bra. Men plutselig kom ledebilen over på min side så jeg måtte vrenge ut til siden. Hva i all verden som skjedde med han som kjørte aner jeg ikke, for de stoppet ikke. Ikke en gang politibilen stoppet. Kjente jeg ble rasende. Hadde jeg ikke vrengt av vegen og inn på den lille innstikkeren langs vegen (der hvor d ofte står kontroll) så hadde jeg fått ledebilen midt i fronten. Hadde ikke vert serlig bra i en 70 sone nei. Det er en murkant der som venstre hjul var borti, så forhjulstillingen ikke var så rett etterpå. Var jo lettet at jeg klarte å unngå ulykke, men ble ganske sjokket at ikke engang politiet som kjørte rett bak ledebilen stoppet både han og sjekket meg som stod der. Den hadde jeg ikke forventet av politiet må jeg si!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var vitne til direkte livsfarlig kjøring i dag. Kjørte etter en bil som vinglet og kjørte på feil side av veien hele tiden, over en strekning på 30km. Fartsgrensen ble holdt, men det oppsto flere farlige situasjoner der vedkommende lå i feil kjørefelt selv om det kom bil imot. Så at han/hun bråbremset og heiv seg over i riktig felt for å unngå kollisjon. Den verste episoden var da en dame kom gående på høyresiden, en varebil kom imot og vedkommende lå helt over på venstre side. Kunne gått riktig galt, men heldigvis skjedde det ikke noe. Vi ringte til politiet og forklarte situasjonen, det hele endte med at en uniformert bil og en sivil bil fikk stoppet tullingen etter en halvtime med galskap. Jeg vil gi skryt til politiet som reagerte raskt og effektivt, var livredd hele turen for at noe skulle hende. Føler at jeg kan legge meg med god samvittighet i kveld.

1997 VW Golf Joker 1.6

1983 VW Golf 1.5 C

x 1992 Audi 80 Avant 1.9TDI

x 1987 VW Golf CL 1.6

x 1987 Toyota Corolla GL Sun 1.3 12Valve x2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjører stor bil til vanlig, og blir stadig forskrekket av hvor lite kontroll folk som kjører små SUV-er o.l. har over bilene sine. Rart at de som kjører enda større biler (Transporter o.l.) har bedre kontroll, de har ikke mer opplæring....

-Passat 90 mod 1,8l [bruksbil]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det var ikke dumt nei,skal ha ett sånt etterhvert.

Skulle tro sånt ikke var nødvendig i Norge,men blir nok mer og mer vanlig spesielt som vi kjøper dyrere biler.

 

Lurer forresten på dette med kollisjon i blandefelt uten vikeplikt og i rundkjøringer,kjøreskolelæreren sa til meg att i rundkjøringer blir det som oftest skyld deling til og med i saker der begge parter er enig i hvem som har skyld stemmer dette?

Peugot 407SW

Alfa Romeo 156 Selespeed(Til salg)

VW Golf IV(solgt)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff det hørtes ikke ut som noen behagelig kjøretur Terjeth. Er ikke noe morro å kjøre med hjertet i halsen og føle seg nesten sikker på at dette ikke kommer til å gå bra. Bra du kontaktet politiet slik at galskapen ble stoppet. Det kan redde liv!

 

Ja zappezopp det er helt utrolig at det ikke går ann å holde siden sin. Virker som om enkelte tror at den gule stripen er til å balangsere på.

 

Ja rainman de stedene er nok mest utsatt.

 

Ikke dumt å ha et dashcam i bilen Mr_Spock. Kan tenke meg å ha et i min også ja! Det er helt utrolig hvor mye galskap folk fanger opp på de kameraene!

 

Jeg tror ikke det stemmer alltid rainman, men veldig ofte. I rundkjøringen på eide kjørte en i siden på en bil som kom rett ut i rundkjøringen, men det var den som kom ut i rundkjøringen som fikk skylden i den saken vertfall. Det har nok mye med selve stedet, fart, vitner, hvor en treffer bilen osv. Og noen forsikringsselskap er verre enn andre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår