Gå til innhold

rollerboy

Bruker
  • Innholdsteller

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rollerboy

  1. Gidder ikke diskutere hva som er rett eller galt, eller rettferdig for den del. Det skal jo dommeren bestemme for deg.

    Det er to tips du bør merke deg.

     

    1: Skaff deg en advokat som driver med trafikk rett.

    Er du så avhengig av førerkortet kan pengene være en fin invistering.

     

    2: Les dommer (ikke lover, du blir dømt samme hva.. så her stanger du i veggen) som finnes på nett. Det er masse av dette på offentlige sider. Dommeren vil se på hvordan straffe utmålinger som er utført før. Så ser han/hun/de på om din sak er formildende eller værre en lingnende saker som har vært i retten i Norge.. Så får du en dom utifra det. Din jobb er jo å få dette til å se så pent ut som mulig. Slik at dommeren kan gi deg en mildere straff en andre. Igjen... Advokater er flinke til slikt.

     

     

    Takk for gode tips.

     

    Har forhørt meg litt rundt vedrøende advokater med erfaring i slike saker, men det er ikke så lett å finne. Kom gjerne med tips her.

     

    Vedrørende dommer i tidligere saker, hvor kan jeg finne dette? Har søkt, men finner ikke.

  2. Virker det ikke bare litt for enkelt? Gå inn i rettsalen og forvente en mindre straff, vist du ikke får det så ender du opp med og betale for hele selskapet, rett og omkostninger. Husk og kalibrer deg imot alt, fra regler til vett i hodet

     

     

    Kanskje du bor i byen og kan ta buss til jobben hver dag og ikke trenger bil for å kunne fungere i det daglige.

     

    Men min hverdag er en helt annen og bilen er sentral.

     

    Ja jeg er villig til å risikere noen tusen kroner i rettsvesenet for å få redusert en måned eller to.

     

    For konsekvensene av å ikke ha førerkort koste meg langt mer pr måned enn noen tusen i saksomkostninger.

     

    La det være sagt at dette er mitt første møte med rettsvesenet etter mer enn 20 år og 300.000 km. jeg har kun 3 mindre fotoboks fartsbøter tidligere.

     

    Disse reglene kommer som et sjokk på meg nå som jeg er midt oppe i det. jeg synes det er helt feil å ødelegge folks liv ved å frata dem førerkortet i mer enn 6 månder, samtidig som jeg skjønner at råkjørere må taes på et vis.

  3. Jeg ble tatt i Torbjørn Bratts vei i Trondheim. 4 felts vei med midtdeler og fotgjengerovergang, helt rett strekke.

    Dette er typisk 70 sone.

     

    For å være helt ærlig her nå, så tror jeg ikke du kommer NOEN vei med saken din. Kiipt de første månedene, men du kommer over det....

     

    Når det gjelder forelegget mitt, er det kastet for lenge siden, dessuten så tror jeg ikke retten lar deg dra inn andre saker, sålenge det ikke er høyesterett.

     

     

    tror du tar feil når det gjelder rettsparksis. det er vanlig å sammenlikne med andre saker.

  4. Helt enig, trenger ikke og se 50 skilt. Dette har du lært, men du må ha kjørt forbi et helsikkes vogntog siden du klare og komme opp i så høy fart i en 50 sone. Tror ikke verken politiet eller retten kommer til og senke straffen din pga nå er skolen i gang å kontrollene blir bare hardere og hardere. Ta det som en mann og godta

     

    Dette var i begynnelsen av juli og ingen skole. landbruksområde. det var 3 bobiler som lå tett inntil hverandre. jeg var ikke klar over dette med striper, har det vært lenge og er det gjennomført konsekvent over alt i landet?

     

    ta det som en mann sider dere, men jeg kan ikke legge meg ned å dø. det er verd det for meg å prøve dette for retten selv om jeg bare får en reduksjon på en måned eller to. det betyr enormt mye for meg mhp jobben.

     

    det mest mandige man kan gjøre er vel nettopp å kjempe i mot om en mener noe er urettferdig. jeg tror enhver mann i min situasjon ville gjort det samme.

     

    jeg anser mine sjanser som gode for jeg har hørt om andre som har fått 6 månder (inkl volvosnurr her på forumet) og jeg har også snakket med en venn i politiet.

     

    men jeg ønsker å finne frem til flere som har fått 6 månder eller lavere for tilsvarende situasjon.

  5. jeg kjører normalt etter fartsgrensene og er alltid forsiktig i 30 og 50-sone, men dette var ikke typisk 50-sone. det var på landet og nesten ingen bebyggelse. rett fint strekk på flere kilometer og jeg registrerte ikke at det var 50-sone.

     

    jeg vet at dette kan telle i mot meg at jeg ikke har observert skiltet, men det er sannheten.

     

    jeg var så forfamset etter at jeg ble tatt at jeg ikke fikk sjekket synligheten til skiltene. kanskje det var tilgrodd.

     

    dette er viktig for min sak. men dette skjedde i en helt annen del av landet så jeg får ikke sjekket det så lett nå.

  6. noen som har noen formening om dette er strengt eller mildt å få 7 månder og 12.000 i bot for dette.

     

    jeg har klaget på dette og skal i retten så jeg trenger saker å referere til.

     

    jeg mener det skal være formildende at forbikjøring ble foretatt på et langt rett fint strekk som ikke bærer preg av 50 sone.

     

    setter stor pris på svar som kan redusere dommen 1-2 månder da jeg er avhengig av bil på jobben.

  7. Når det gjelder bota, regulerer juristen den opp mot årsinntekt, så den vil være veldig individuell.

     

    7 måneder er jo ikke så ille, tenker på at vi kunne ha fått 9.

     

     

    jeg er avhengig av bil i jobben og kan utsette endel kundebesøk i 5 månder etter dette blir det store tap. dessuten har jeg lang vei til og fra kontoret og dårlig med alternative transportløsninger. så jeg sitter fint i det nå.

     

    jeg vurderer faktisk å kjøpe elektrisk tråsykkel da denne kan benyttes uten førerkort. det løser i det minste transporten til jobben selv om vinteren blir et helvete på sykkelhjul.

     

    fint om jeg kan vise til saken din. om du har fått 6 månder har jeg sjanse på å få 5 med de formidlende omstendighetene jeg viste til (forsvarlig forbikjøring, så ikke skiltingen, og rett fint strekk, ikke typisk 50 sone)

  8. 86 km/t i 50-sone høres veldig ut som et sted mellom 6-8 mnd og ca 9000 i forelegg. Men folk har fått så mange ulike reaksjoner at det er jo aldri godt å vite hva det ender med...

     

    Har du noen konkrete saker jeg kan vise til? Sånn som denne saken i Trondheim. Jeg har ikke fått svar fra han som startet denne tråden, men jeg vil prøve dette i retten og jeg trenger å kunne vise til andre saker der reaksjonen har vært mildere.

     

    Jeg mener at det bør telle i formidlende retning at jeg ikke så 50 sone skiltet. At veien var fin og rett og ikke bar karakter av 50-sone. Og det var i forbikjøring at jeg ble fartsmålt, noe som kan gi 20-30% fratrekk i fartsmåling etter det jeg har lest.

     

    Men kanskje det teller i negativ retning at jeg forbikjørte 3-4 biler i slengen.

     

    Jeg kan vel ikke riskere strengere straff og saksomkostningene er vel ikke all verden.

  9. jada.. da har jeg fått brev fra juristen... Nervøs.. Åpner...

     

    Ok. 6000 kr i bot og 6 måneder uten førerkort.

     

     

    Jeg har nettopp havnet i liknende sak. 86km/t i 50 sone.

     

    Først fikk jeg brev om 9 månder og 12.000 kroner i bot. Så klagde jeg pr epost, men hørte ingen ting. Måtte ringe etter at jeg fikk purring.

     

    Politijuristen sa han ikke leste eposter fra privatpersoner, så jeg måtte gå via jurist (helt utrolig svar fra offentlig tjenestemann spør du meg).

     

    Nå har jeg fått nytt forslag om 7 månder og 12.000 kroner.

     

    Men dersom det er riktig at du har fått 6000 kroner og 6 månder for tilsvarende forseelse, så bør jeg gå i retten med dette.

     

    Var det noen formidlende omstendigheter i saken din? Jeg vil gjerne ha kopi av forelegget ditt da det kan være til stor hjelp i saken min.

  10. til min forargelse og fortvilelse har noen ved to forskjellige anledninger brukt nøkkel eller annen skarp gjenstand og laget ripe i panser og på siden av bilen min.

     

    dette har skjedd når den har stått parkert på gata i oslo (frogner og majorstua).

     

    det kan virke som om det går sport i å utføre hærverk på fine biler siden en BMW som stod litt lenger ned i gata også fikk gjennomgå på frogner.

     

    er det flere som har opplevd denne type herværk? er det kun i oslo det er et problem kanskje? det er så jævlig meningsløst.

     

    jeg drømmer om å ta en slik ripe kjeltring på fersk gjerning. enten det er min bil eller noen annen så skal han få gjennomgå.

     

    om noen har tips om et bra verksted som fikser slike småskader billig så gi beskjed.

  11. hei, har vært den lykkelige eier av mini cooper s 06 modell siden januar nå. fornøyd på alle måter bortsett fra at jeg synes den bruker mye bensin. ligger nok over literen på mila, men det er vel kjørestilen min som har skylda for det. har fått lakkforseglet den med permashine slik at den holder seg blank og fin. har opplevd problemet med at sideskjermene har løsnet litt under hard kjøring i vann og snø. men aldri så mye at de har falt av og det er bare å poppe dem inn igjen. er spent på å prøvekjøre den nye 07 modellen for å sjekke forskjellene. er nok litt skeptisk i utgangspunktet til å satse på første utgave av en ny serie så derfor var en brukt 06 modell et godt valg for meg til å starte med.

  12. hei, vurderer brukt mini fra bmw forhandler. jeg prøver å finne ut av nyprisen på denne bilen. forhandleren har ingen selgere som har peiling på mini da mini-ansvarlig nettopp har sluttet. det oppgis at den har chilipakke, currypakke, alarm, soltak, xenon og vinterhjul på alufelg og at nypris ligger på 400.000. Etter mine beregninger betyr det at curry pakken må koste ganske mye for å oppnå 400.000. for de andre komponentene prises i den nye prislisten (eller inngår i chilipakken). Er det noen som vet hva som inngår i currypakken?

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår