Gå til innhold

xr4ti

Bruker
  • Innholdsteller

    653
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    32

Omdømmeaktivitet

  1. Like
    xr4ti ga poeng til KevinP i Opel Vectra A 4x4 Turbo   
    Da har jeg henta meg en Vectra A 4x4 som er godkjent ombygd fra C20NE til C20LET. Som ifølge forige eier skal ha ca 320hk (Motoren er trimma og er chippa til EDS 3.5). Motoren har gått 45-50k etter den ble overhalt den.
    Bilen har stått siden 2013, sist eu godkjent i desember 2011)
    Nå står bilen uten motor, så blir å sette sammen motoren og gå over alt av bremser og få tatt en service & bytte det som bør byttes, å sette sammen bilen helt så den kan sendes på EU. Så tar jeg det som det kommer etter det. legger ved en bilde fra salgsannonsen i 2013 av alt som er gjort med bilen.

  2. Like
    xr4ti ga poeng til KevinP i Opel Vectra A Vinterprosjekt   
    Da er servicen ferdig. Så ikke mye bra ut det gamle😅



  3. Like
    xr4ti ga poeng til KevinP i Opel Vectra A Vinterprosjekt   
    Da har jeg henta meg en 4x4 Turbo, så blir nok ikke like aktiv denne tråden da denne heller blir bruksprosjekt da 4x4 frista mer😅 blir laget ny tråd på 4x4’n😁


  4. Like
    xr4ti ga poeng til opelduude i Airbag lampe lyser rødt - Nissan qasqhai   
    Om det i så fall er feil på en styreenhet så kan det tenkes at du uansett må ut med et sted mellom 10-20 tusen for reparasjon. Dessverre sånn de har blitt i dagens biler at det holder ikke med et multimeter lenger. Oscilloskop brukes blant annet for å se om det er signal på den og den ledningen. Mangler det signal på en eller flere ledninger, så må man se på koblingsskjemaet hvor disse ledningene går. Har de et felles kontaktpunkt, så må det sjekkes for ledningsbrudd eller skader etter gnagere for eksempel. Den kan innebære mye demontering av interiørdeler o.l. Først når alt av ledninger er sjekket at man kan konkludere med at styreenheten er død. 
    Er du heldig kan det være en kjent feil som merkeverkstedet vet om og at de finner ut hva som er feilen innen 1-2 timers arbeid. 
  5. Like
    xr4ti ga poeng til KevinP i Opel Vectra A Vinterprosjekt   
    Ja kjenner til sånne folk, bare noe tull. Nå har jeg testa bilen å den går som den skal, så blir å fullføre servicen imorra, så tar jeg litt etter litt av stylinga som det kommer etter det
  6. Like
    xr4ti ga poeng til KevinP i Opel Vectra A Vinterprosjekt   
    Sleit med å bytte pakninga selv så fikk verksted til å gjøre det, fant fort ut av hvorfor d aldri funka å bytte deksel da verkstedet ringte å sa toppdekselet hadde en bitteliten sprekk😅 så nå har jeg fått tak i toppdeksel og bilen er fiksa

  7. Like
    xr4ti ga poeng til KevinP i Opel Vectra A Vinterprosjekt   
    Har vært lite til ingen oppdateringer ettersom jeg venter på å få bytte Toppdekselpakninga og bilen bare har blitt stående i mellomtiden. Vil ikke prioritere styling og sånt før jeg vet at bilen går som den skal. Men imorra blir toppdekselpakninga bytta, så da blir det mer oppdateringer framover😁
  8. Like
    xr4ti ga poeng til KevinP i Opel Vectra A Vinterprosjekt   
    Med inspirasjon fra min far sin gamle så har jeg photoshoppa den, Også på sikt få tak i en 4x4 turbo og hive alt over på den. De litt større planene er Hellakering i SkylineBlå (BaysideBlue), Vectra B Speil, Håndtak, Muligens Sierra baklykter, E34 Grøftelys, E36 Spoiler og E36 frontlykter da det såvidt finnes stylinglykter til vectra bortsett fra angel eyes. Men er mye arbeid mye av dette, og om det i det heletatt blir fint. Så får bare ta det litt som det kommer. Første prioriteringa er å bli ferdig med service og fikse høyttalerene da kun førerdøra spiller😒

    Legger ved bilde av min far sin gamle (bilde 1 & 2) og den dårlige photoshoppinga mi (bilde 3 & 4)
  9. Like
    xr4ti ga poeng til KevinP i Opel Vectra A Vinterprosjekt   
    Her er mitt prosjekt.
    Kort oppsummert av modellen: Vectra A 91' med C20NE
    Bilen når jeg henta den


     

     
    Bilen har blitt lite brukt, og gikk ut på EU i 2019. Kun gått 136.000km når jeg henta den. Fikk 18 2'er feil på EU, overaskende nok ingen rust bortsett fra eksos og bremseskiver. Nå har jeg iallfall fått EU Godkjent bilen.
     
    Holder på å ta en service og bytte litt slitedeler nå i først omgang.
    Foreløpig har jeg bytta Plugger, pluggledninger som var spist på av mus (som bildene viser), jordingskabel pga mus, ServoReim, DynamoReim & RadiatorVifte (gamle var gåent lager i). Biler ser ellers lik ut per på. Men pga EU (sprekt baklykt) fikk jeg tak i en facelift baklykt. Så står med 2 forskjellige baklykter nå😅
  10. Like
    xr4ti fikk poeng fra gussi123 i Audi a4 1.6liter 1999 mod rykker/lugger når jeg kjører på flat vei, girer på lavt gir.   
    Ga ikke varsellampe, er kun lamdasensor før kat på -00 modell mener jeg å huske.
  11. Like
    xr4ti ga poeng til raymondblack i Rayblagohn - Toyota Proace L1 - støyisolering   
    Jeg søkte en del på nettet etter bilder og eksempler på støyisolering av Proace. Fant ingenting, da tenkte jeg å være den første. støydemping fra fabrikk er kun montert der det er høyest nødvendig. Ikke imponerende. Dette prosjektet er kun forbeholdt varerom, førerkupé blir muligens gjort i fremtiden. 
     
    1. demonterte indre paneler i vare rom. 

    2. monterte bitumen matter på alle åpne flater. Både flater bak paneler  og synlige flater i leveringen vare rom. Ikke tett i tett, det koster mer en hva man får igjen av støyisolasjon. 

    3. etter bitumen matter var på plass, startet arbeidet med ekspandert gummi matter. Mattene er 120x150x2cm per stk. baksiden er selvklebende og fremsiden har en perforert grå (ganske pen) overflate. Mattene ble montert tett i tett bak i alle hulrom som var mulig å komme til, samt over bitumen mattene i rute utskjæringene. 
     
    4. kontroll banket med håndmakt for å se om det var noen flater som var glemt eller fremdeles opptok vibrasjoner. Gjentok prosessen der feil ble funnet. 
     
    5. la 2mm SBR friksjons gummi på gulvplate. skjærte denne til med tapetkniv. 
    Alt i alt 5 timers arbeid og ca. 5000kr i materiale. 
     
    6. test tur. Før prosjektet kjørte jeg på en kjent veistrekning for å teste med min egen hørsel og med DB måler til iPhone. Etter fullført prosjekt ble resultatet på samme strekning -2DB lavere lyd (iPhone er nok et jalla verktøy, men kanskje gir det en isolasjon) men den opplevde støyen ble mye roligere. Etter min mening er det verd pengene og tiden. 
     

     
     







  12. Thanks
    xr4ti fikk poeng fra Javel i Etter lakkering: Er dette noe spesielt?   
    Det er en skumgummi som settes i fks dør glipper for at lakk ikke skal komme inn bak dør etc. Så kalt kantmaskering
    Boss Auto Vpro Kantmaskering 13 Mm X 50 M fra Billakk.no
     
  13. Like
    xr4ti ga poeng til gotthard i Prøve å lakkere litt, hva trenger jeg?   
    Takk for svar :-)
     
    Er eier av en Kia Soul, lakken er ikke så mye å skryte av på disse så panseret er fullt av steinsprut og på bakluka er det litt rust, så blir pusse, sparkle, behandle rust, grunning, base også klarlakk, eventuelt vannsliping til slutt.
    Har sett endel på youtube og kommer til å se mer.
  14. Thanks
    xr4ti fikk poeng fra Bex98 i Lim til bakrute sjalusi?   
    Er vel bare bruke et skarpt blad å skjære løs om du bruker en limmasse, om ikke så finnes det sort dobbelsidig tape som kan brukes, den er også lett å skjære løs i ettertid.
  15. Like
    xr4ti ga poeng til Quattro73 i Hvordan beregner man og finner ut hvilket datasprut/ECU man trenger til et enkelt motorprosjekt?   
    Jeg har gått den veien før, alt for mye å skrive så sjekk link.
     
  16. Like
    xr4ti ga poeng til Tomas666 i Flexibend bytte Biturbo   
    Har aldri brukt/skrevet/svart i dette forumet før, så super-n00b-vibben får jeg eventuelt bare beklage på forhånd :-) 
    Jeg er oppmerksom på at spørsmålet til Audigeir er flere år gammalt, men er ganske sikker på at A6er med gåene flexi-rør ikke har blitt færre på denne tiden, heller mange flere..... :-/ 
    Siste "oppdatering" på bytte av ETT flexi-rør hos Svendsen Eksos per Januar 2023, på en 2004 A6 2.7 BT 250hk. ARE-motor og automatkasse : 10.000.- Jeg fikk en følelse av at de ikke ville ha jobben egentlig, pga alt arbeidet som var med automatkassa, kontra manuell. Og jeg vil tippe på at prisen på å bytte begge flexi ikke utgjør veldig mye, og antakelig er lurt å gjøre i samma slengen, uansett. 
    For dere som kan sveise og gjerne vil prøve å fixe dette sjøl, så er denne YT-filmen helt grei, selv om det er en Allroad med manuell....så er fremgangsmåten helt lik. 
    Og, hvis noen lurte, så NEI, jeg har ikke fått bytta mine flexi-rør enda.... :-) 
     
  17. Thanks
    xr4ti fikk poeng fra Sveinung Kristiansen i Identifisere del.   
    Det vet jeg dessverre ikke, tok bare utgangspunktet i det du spurte om og delen heter front axel tube. Årsmodellene stemmer ikke med din i hvert fall, men delenavnet er likt. Bare å ta en telefon til en av de store amcarsjappene i norge og spørre om delenummer, de vet det nok  
  18. Like
    xr4ti ga poeng til Augebrus i Hjelp! Dunkelyd fra bilen i nedoverbakke!   
    Litt sent svar. Det var drivakselkrysset på høyre siden som lagde denne klunke lyden, fikk prisanslag på rundt 5000 for å fikse.. Men må nesten bare gjøres.
  19. Thanks
    xr4ti ga poeng til johnvegardh i Grandisjohn: Granada 24V Cosworth. En komplett ombygging   
    Veldig lenge siden siste oppdateringher, men den som gir seg har tapt :) 




  20. Like
    xr4ti fikk poeng fra Hkv i Min Audi A6 c5 1.8TQ   
    Fint å se at det er flere som tar vare på disse C5ene. 
  21. Like
    xr4ti ga poeng til Hkv i Min Audi A6 c5 1.8TQ   
    Ledningane her var i utruleg dårleg stand. Tok ut kontaktane frå bilen og løyste opp ledningsnettet frå døra, fekk eldstebror (utdanna mekanikar) til å hjelpe meg ved å lodde ledningane. God hjelp å ha!
     
     

  22. Like
    xr4ti ga poeng til Rudy i Hvordan begynne?   
    Takk for gode tips:) Har ikke bil nei, holder på å lete etter en bil som kan bli et godt første prosjekt :D Tenkte å bruke mellom 20 og 30 en plass. Ser på BMW 3-serie ettersom de ser ut til å ha et greit marked for deler, en del info på YouTube og jeg liker looken. På sikt hadde jeg egentlig ønsket en Lexus IS, men ser ikke ut som det er noe stort marked for det her i Norge.
  23. Like
    xr4ti fikk poeng fra Rudy i Hvordan begynne?   
    Hei. Har du bil? I så fall finnes det fortsatt en del merkeklubber som har slike forum som dette. Om du ikke allerede har en bil så finn ut hva merke eller type du kan tenke deg, så kan du sette deg inn i din bil. Velger du kurante merker så finnes det også mest sannsynlig både klubber, forum og mye på You tube. Om jeg skulle gi deg noe konkret, en eldre bil uten for mye elektronikk men som det fortsatt er god tilgang på deler til. Er du veldig ung og ikke har så mye penger, kjøp deg en 3000 kronersbil som starter og kjører så kan du skru på den, ta ting i fra hverandre og sett det sammen. På huggerier og på FINN finnes det mye brukte og billige deler om du ønsker å reparere på budsjett. Lykke til 
  24. Like
    xr4ti ga poeng til Quattro73 i Hjelp   
    Ikke lett å se ut fra bildene, er det rester av en reim? Multireima ser ok ut, ut fra det svært så lille jeg ser. Om det er registerreim så for all del ikke start motoren. Begynn med å åpne panseret og sjekk HVA det er.
  25. Thanks
    xr4ti fikk poeng fra Quattro73 i Bilen stoppet   
    Og feilkodene er? Om du ønsker hjelp og vil fikse dette selv så må vi ha de eksakte feilkodene i sin helhet, det kan gi en pekepinn på hva som er feil.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår