Logo

Gå til innhold

12No bend lighting - Octavia 2011



Sandemann

Sandemann 11.January.17 - 17:55

  • #1
  • Opp

    Sandemann 11.January.17 - 17:55

  • #1
  • Opp

    Hei,

     

    Får en lampe i turtelleren som kommer og går litt, og så kommer det opp i displayet

    No bend lighting (AFS) function.

     

    Hvilken pære dette ?

     

     


    Jesper1201
    • LocationØstfold

    Jesper1201 11.January.17 - 18:45

  • #2
  • Opp

    Jesper1201 11.January.17 - 18:45

  • #2
  • Opp

    Har du adaptive bi-xenon hovedlykter?

    Fungerer de som de skal? 

     

    Varselet sier at det ikke er noen svinglys funksjon.


    Sandemann

    Sandemann 11.January.17 - 19:30

  • #3
  • Opp

    Sandemann 11.January.17 - 19:30

  • #3
  • Opp

    Hei,

     

    Skal ikke være Bi-Xenon på den. Er kun xenon på nærlys, utifra hva jeg kan se :)

    Men tror nærlyset svinger inn i svingen man tar.

     

    Hva kan være feil da?


    Jesper1201
    • LocationØstfold

    Jesper1201 11.January.17 - 19:34

  • #4
  • Opp

    Jesper1201 11.January.17 - 19:34

  • #4
  • Opp

    For å finne ut hva som er feil med AFS systemet må det foretas en diagnose.
    Sandemann

    Sandemann 11.January.17 - 19:35

  • #5
  • Opp

    Sandemann 11.January.17 - 19:35

  • #5
  • Opp

    Ok, takk for hjelpen :)


    Sandemann

    Sandemann 02.March.17 - 10:05

  • #6
  • Opp

    Sandemann 02.March.17 - 10:05

  • #6
  • Opp

    Hei igjen.

     

    Har tatt en diagnose nå, og fått denne feilen.

     

    00496 - Fremre nivåfølger

               - Kortslutning til positiv eller åpen krets

               - Periodisk

     

    Hvor skal jeg starte å lete etter feilen?


    opel astra

    opel astra 02.March.17 - 14:43

  • #7
  • Opp

    opel astra 02.March.17 - 14:43

  • #7
  • Opp

    Begynn med føleren framme på nivåsensoren spenningen skal eller bør ligge på 1.6 3,0 V 

    Enten kabelbrudd eller defekt føler.


    Sandemann

    Sandemann 02.March.17 - 15:23

  • #8
  • Opp

    Sandemann 02.March.17 - 15:23

  • #8
  • Opp

    Hvor finner jeg dette. Er ikke jeg som skal gjøre det, men en kompis :)

    Tenkte jeg skulle ha med noen tips om hvor på bilen vi skal starte å lete :)


    Jesper1201
    • LocationØstfold

    Jesper1201 02.March.17 - 16:40

  • #9
  • Opp

    Jesper1201 02.March.17 - 16:40

  • #9
  • Opp

    Den sitte på venstre bærearm foran.
    Sjekk ledningsnett og føler.
    Føler kan du enkelt sjekke via. VCDS el.
    Sandemann

    Sandemann 07.June.17 - 7:48

  • #10
  • Opp

    Sandemann 07.June.17 - 7:48

  • #10
  • Opp

    Sjekket alt for en stund tilbake, og slettet feilkode. Hadde og livedata på og alt så ut til å fungere.
    Men nå har jeg samme feil igjen, og lysa bare lyser rett ned. Går ikke opp og svinger ikke.
    Er det mest sannsynlig sensoren?
    Har sjekket sensoren og ledning i hjulbuen, og alt ser bra ut der.

    Jesper1201
    • LocationØstfold

    Jesper1201 07.June.17 - 15:25

  • #11
  • Opp

    Jesper1201 07.June.17 - 15:25

  • #11
  • Opp

    Selv om alt ser bra ut så kan sensor være defekt. Sjekk sensoren i måleblokker i VCDS og sjekk hvilket signal du får, og om den varierer avhengig av fjøringsveien.


    Sandemann

    Sandemann 08.June.17 - 9:46

  • #12
  • Opp

    Sandemann 08.June.17 - 9:46

  • #12
  • Opp

    Takk for svaret :)
     
    Får denne, men er permanent nå
    00496 - Fremre nivåfølger
               - Kortslutning til positiv eller åpen krets
     
    Og det var ingen verdier til nivåfølger når vi skulle å prøve å sjekke om den sto å varierte med verdiene
     
    Er det mest sannsynlig sensoren da eller ledning.
    Finner ikke noe feil med ledningene som vi kan se, men kan jo være noe skjult.
     
    Er blir det billigere å sette den på verksted :S

    Jesper1201
    • LocationØstfold

    Jesper1201 08.June.17 - 17:25

  • #13
  • Opp

    Jesper1201 08.June.17 - 17:25

  • #13
  • Opp

    Du kan forsøke å skifte sensoren, men det er 50/50 sjanse for at det blir bra, eller at det er akkurat samme.  

    Bytter de innimellom på jobb, men er ikke så ofte det er pga. en slik feil. 

     

    Tror egentlig ikke at du har fått ledningsbrudd på en såpass ny bil.





    Finner du ikke svar på det du lurer på? Her ser du hvordan du spør om noe nytt