Gå til innhold
Bilforumet.no
stedgar

A6 2,4 med slakk i registerkjede

Ranger emnet

Anbefalte innlegg

Hei.

Har en 2006 A6 2,4 quattro manuell, gått ca 150.000. Den går ujevnt på tomgang når den er varm og Møller påstår ut fra diagnose at det er et kjede som har strekt seg. Pris: 50.000,- for å bytte kjedene og strammere.

 

Det er ikke aktuelt å betale, så jeg ser etter en annen løsning, feks bytte motor i Tyskland eller få bytte kjedene i Tyskland.

 

Noen som vet om et bra verksted for slik i nærheten av Kiel? Hvis det er mulig, kunne jeg godt tenkt meg en 3,2 liter byttemotor.

Stein

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei.

Tenkte å oppdatere.

A6en hadde ikke slakk i registerkjedet. Det var en ventil på den ene siden som så vidt jeg skjønner, er med å styre variable ventiltider som hadde hengt seg opp. Denne ble byttet hos Møller.

Så i stedet for 50.000,-, fikk vi en regning på 3997,-  :-)

Stein

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det finnes mye "skummelt" på nett når det gjelder registerkjede problemer med FSI motorene, spesielt første utgave av 3.2. Så mulig verkstedet er vant med dette problemet siden de tok en kjappis og anslo slakt kjede. Jeg har selv en 2.8 FSI, men har ikke kommet så langt at jeg har undersøkt med mitt verksted om det er noe å bekymre seg for. Så nyskjerrig på om du fikk noe mer info generelt om dette problemet ? Registerkjede skal jo liksom være lifetime....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei.

Første de sa var at registerkjedet hadde strekt seg. Det så de på timingen mellom cam og veiv sa de. Det var "bare" å bytte kjede. Jeg sa at jeg ikke tror på dere i og med at feilen kom og gikk. Bilen var inne en gang til og da fant de feilen på denne ventilen. Den er elektrisk styrt og jeg tipper at den slipper oljetrykk til forskjellige strammere på kjedet slik at timingen endrer seg med turtallet. Derfor ble timingen feil på tomgang, men helt ok ved kjøring.

Hvis jeg ikke hadde vært stri og latt de ta ut kassa og bytte kjede, hadde jeg kanskje betalt 50000 til ingen nytte. Tviler på om de etterpå hadde innrømmet at det var noe annet enn kjedet.

Stein

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Litt treig her når det gjelder søk etter evt problemer med registerkjede og det jeg har funnet på nett angående 1.generasjon 3.2. Men lesning her var jo oppløftende og som nevnt har jeg ikke funnet spor av problemer med for eksempel 2.8 FSI eller for den slags skyld om 2.4:

 

http://www.worldcarfans.com/print/10609286096/audi-a6-gets-new-28l-petrol-engine

"Other technical advances on the 2.8 FSI concern the three timing chains that drive the camshafts. The intermediate gears and sprockets on the camshafts now have more teeth, to make them run more quietly and at reduced chain force. The tri-oval, in other words virtually triangular, design of the sprockets on the camshafts has a similar effect. This geometry reduces the torsional vibrations of the camshaft and the influences on the chain. The three Simplex roller chains, too, have been reengineered and optimised for smooth running and maximum wear resistance; no maintenance or even changing is needed throughout the entire lifetime of the engine. Thanks to the lower forces in the chain drive, the four hydraulic tensioners operate with less damping force, and less preload also means less friction."

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

hey

har a6 4f 2.4l bensin fra 2005.fik feil på kamakselsensor.tok diagnose på verksted og fant ut ene kjede hadde strukket seg.

skiftet alle 4 kjeder og strammere,men får stadig opp samme feilen?

bilen gik bra i tomgang før skifte,men går ikke bra etter skifte av alle kjeder og strammere.

får stadig opp samme feilen på kamakselsensor.

tok kompressionstest.

høyre side lagde alle 3 på 14

venstre side lagde alle på 11

kan det vere ECU(hjernen) som har klikka?

trenger hjelp her???

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×