Gå til innhold
Bilforumet.no
JannaB

Climatronic er helt død

Ranger emnet

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg har en 2005 Polo 9N 1.2 med Climatronic. Klimaanlegget er plutselig helt dødt, umulig å få det på i det hele tatt. Ingen ting kommer opp i displayet og viften er ikke på.

 

Noen som har noe forslag til hva som kan være galt med det?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei,

 

takk for raskt svar.

 

da har jeg undersøkt nærmere selv. Opplysningene jeg hadde fått var litt unyanserte - Det er strøm på enheten - displayet virker fint og alle knapper virker og gir respons på displayet. Når jeg kjører fort, kommer det luft opp på frontruten, men ikke nok til å fjerne dugg og gjøre det hyggelig og varmt i bilen. Så det ser ut som at det eneste problemet er at viften ikke snurrer og går, uansett fart eller temperatur som stilles inn.

 

Har vært igjennom alt av sikringer og alt ser greit ut - kan ikke se at det er en egen sikring i sikringsboksen for selve viftemotoren, men har vært igjennom alle sikringer jeg ikke visste hva gjaldt.

 

Hva er neste feilsøkingspunkt? Ledninger inn på viftemotoren og fra betjeningsenheten? I tilfellet, hvor finner jeg disse?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 31.1.2015 den 3:08 AM, opelduude skrev:

Om vifta di ikke går, så er det som regel selve vifta som er død. 

Hei,

Har en Polo 1,6 TDI 2010 der ikke vifta går i det hele tatt, kan det være spenningsregulatoren til kupevifta?

Måler ingen spenning ut på pluggen til viftemotoren.

Klarer man å skifta regulatoren enkelt selv og hvor sitter denne?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 20.10.2017 den 4:03 PM, Forus skrev:

Hei,

Har en Polo 1,6 TDI 2010 der ikke vifta går i det hele tatt, kan det være spenningsregulatoren til kupevifta?

Måler ingen spenning ut på pluggen til viftemotoren.

Klarer man å skifta regulatoren enkelt selv og hvor sitter denne?

Sjekk sikringa aller først. Varierer fra bil til bil hvordan viftestyringa er koblet opp.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 28. januar 2015 den 1:46 PM, JannaB skrev:

Hei,

Jeg har en 2005 Polo 9N 1.2 med Climatronic. Klimaanlegget er plutselig helt dødt, umulig å få det på i det hele tatt. Ingen ting kommer opp i displayet og viften er ikke på.

 

Noen som har noe forslag til hva som kan være galt med det?

Prøv med viftebryteren/-regulatoren på full styrke? Om regulatoren er røket vil ikke klimaanlegget starte, me nnoen ganger på noen biler på full styrke, da motostanden (røket?) overstyres.

Fungerer dette så må motstanden på varmeapparatet byttes.

Fungerer vifteregulatoren når ikke ac er på?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×