dj-vega

Kia Sportage, Nykker, Vanskelig å starte, Dør ut. etc.

Ranger emnet

5 innlegg i emnet

Har idag møtt på noen problemer med gliset.

 

Sto parkert en stund og prata med noen bekjente. Skulle så ut av bilen og starta den opp og for å flytte den. Men sto på tomgang en stund og døde plutselig ut. Startet igjen, samme skjedde. Ble så vanskelig å starte og det luktet surt. Sjekka olje, vann, sikkringer etc. Klarte etterhvert å få den til å svise. Det som kom ut av eksosen var veldig fuktig. (Mulig årsak; Bilen har nesten stått i 2måneder og mulig kondens?) Det ordna seg etterhvert.

 

Ble senere lik, uten at jeg helt forsto hva som var gale, men tenkte fremdeles at kondensfjerner, eller dyserens kunne hjelpe. Dette ble innkjøpt og helt i tanken som en fin cocktail. Bilen ble stående å tikke på tomgang i 10-15 min. før den ble stående en stund.

 

Da den etterhvert skulle ble startet ville den alt annet enn å starte. Starteren gikk fint rundt, men ville ikke starte. Etter 5-10min prøvde jeg igjen og da fikk jeg start på den. Holdt den så på turtal ved hjelp av gass pedalen, før den fikk seg noen gode rusinger. Før den ble stående på tomgang for en stund. Etter dette gikk det greit å starte den. Men var ikke helt stabil.

 

Tomgangen var ca 1200-1450rpm. Dette er veldig høyt. Skal høre til å ligge på 850rpm

 

Prøvde å starte og stoppe den noen ganger uten problem. Var ingen problem. Responsiv på gasspedalen på tomgang, uten noen tegn til "å drukne i bensin".

 

Kjørte så hjem, og oppdaget at når den kommer opp i turtallet så drar den ikke gjevnt, hugger eller nykker til fra 3krpm og oppover. Uten at jeg helt vet hva dette kom fra. (Mulig at dette er cocktailen av kondensfjerner og dyserensen som går igjennom systemet...

-

 

Holder på å prøve å søke litt på nettet, men setter gjerne pris på hva jeg bør sjekke over?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

hadde samme greiene med en mazda 6. feilen var at den dyse ga for lite periodvis. bytte dyse men det hjalp ikke, men så så jeg på ledningene og da var det en ledning om var slitt/smelta og irra. bytte den å nå går den som ei klokke:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå