Gå til innhold

pals

Bruker
  • Innholdsteller

    221
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av pals

  1. Dette var imponerende. Takk for at du deler opplevelsen med oss, bare la bildene fortsette å komme. Regnskap så langt er altså over 700k, så når bilen står ferdig en gang har du sikkert brukt en mill. Men hvor mange timers jobb ligger bak?
  2. Ikke bare fart og hester. Se på hele pakka. Egget er rått, men et godt stykke unna Bugattien.
  3. Bugatti Veyron Super Sport. Ingen over, ingen ved siden.
  4. Du må defintivt beskytte stålet umiddelbart etter sandblåsing. Det vil begynne å korrodere igjen etter bare 30 minutter i et ubeskyttet miljø. Hva som er beste grunning i Biltema-utvalget kan sikkert andre svare på. Skal du sveise også? Hvis ikke, og det kun er under bilen, så kan du jo ha på Tectyl med en gang.
  5. Jeg ville ikke gått inn i denne argumentrekka i hele tatt. Du innrømmer at du ikke ville klart å stoppe for traktoren. Det vil si at du innrømmer å ha kjørt uforsvarlig fort før situasjonen oppsto. Du vikler deg kjapt inn i en argumentasjon der du sitter igjen som taper uansett. Jeg ville heller fokusert på forbikjøringa, og kun den. Der tror jeg ikke du stiller særlig sterkt. Jeg skal gi deg et godt råd. Kontakt en advokat. Da vet du at du blir behandlet korrekt, og at du får lagt fram saken på best mulig måte.
  6. Du må hvertfall tenke deg godt om hva du sier før du legger fram saken. Jeg tenker på to ting du skriver: Traktoren kastet seg ut i veibanen foran deg.. Vel, du snakker traktor her altså. Høres ikke troverdig ut. Den kjørte ut i veien foran deg, tenker jeg. Du ville ikke bremse og kjørte forbi. Feil vurdering. Hvis du hevder at du ikke hadde rukket å bremse, sliter du like mye med forklaringa. Du hevder at sikten er god. Samtidig sier du at politiet ikke så hvordan traktoren kom ut i veien på grunn av høyt gjerde og trær. Fortsatt god sikt? Jeg skjønner at sånt kan skje. Men det er ikke lov å kjøre fortere enn 50 i 50-sone uansett hvor god grunn du måtte ha. Få derfor rede på hvilke bevis som foreligger før du sier noe som helst. Du kan gjerne forklare at du gasset på forbi traktoren for å komme raskt forbi. Det høres troverdig ut, og er forståelig. Sikkert ikke formildende, men hverfall ikke skjerpende.
  7. Gawd! Takk for fin tråd med masse gode bilder. En blank Ferrari er det alltid godt å hvile øynene på.
  8. Spørs hva du skal bruke garasjen til. Er det først og fremst verksted, så foreslår jeg at du planlegger med minst mulig ekstra stash. Arbeidsflater, skap, skuffer, benker og gulv som er lette å holde ryddige og rene. Skal du bruke den til utstilling eller møtested, er det noe annet. Da foreslår jeg å innrede den med et gjennomgående tema som interesserer deg. Men ikke overdriv, det enkle er ofte det beste. Mange prosjekt og gode ideer her: http://www.garagejournal.com/forum/index.php
  9. Du har sikkert sjekket, men pass på å holde gassrøret helt rent. Er det mye sprut i røret vil gassen hindres. Det samme gjelder om slangepakken har fått en knekk.
  10. Jeg dro opp min gamle tråd igjen. Bare for å fullføre den. Bilen er kjøpt! Det tok ett og et halvt år før handelen var i boks. Går ikke kjapt her i gården, nei.. Så fikk jeg anledning til å legge litt mer penger i bilen også. Jeg kjøpte denne: SLK200K -09, sport (senket, større bremser/hjul + kosmetikk) og godt utstyrt forøvrig. Skal hentes til uka. Kan trygt si at jeg ser fram til det. Nå blir det vel lettere mobbing, tenker jeg. "Frisørbil", "jentebil" osv. Men jeg slenger bare håndveska eller kammen etter dem som prøver seg, hehe :ass: Jeg synes SLK'en er undervurdert. Folk som velger den bort pga et frynsete image går glipp av en perle. Det er hvertfall min mening. Jeg skal nyte hvert minutt i den!
  11. pals

    volvo PV

    Den passer bak med bare filing av hullene. Men foran må du dreie ut avdrageren innvendig. Navet er for stort.
  12. Hehe. Bilkunnskapen er nok ikke helt på høyden hos denne journalisten. Sakset fra Adresseavisa tidligere denne uka.
  13. Flere gode argumenter her nå. Takk, folkens. sandersen: Lotus Elise er et konsept jeg liker veldig godt. Men den vil jeg ikke ha av en eneste grunn: Du får ikke med deg annet enn tannbørsten på tur. Jeg liker bilferie, og dermed er den utelukket. En Lotus Europa kunne vært noe, men da sprekker budsjettet. Gulars: Godt poeng med Porschen. Høye driftsutgifter er absolutt et drawback. At Hondaen må ha turtall for å dra forbi skulle jeg nok lært meg å leve med. Jeg er enig i vurderinga av BMW'n som beste "kosebil", eller noe sånt. Som jeg har sagt før, har jeg inntrykk av at den er bra på det meste, og ikke dårlig på noe. Reodor F: Den annonsen er allerede lagret. Hardtop, 192hk.. Den er verdt en titt. Når det gjelder foretrukket motor, er det vel valg mellom to vidt forskjellige konsept. Jeg ville foretrukket Hondaen på bane, men BMW-sekseren innbiller jeg meg er best allround. Hva med drivstoffutgifter? Hondaen går vel kanskje billigst på normal kjøring, eller? EvilE30: Z4M er vel i en høyere prisklasse enn jeg hadde planlagt. Men gøy hadde det vært..
  14. Helst ikke eldre enn 10 år. Km-stand bør være under 100k. Jeg tror jeg ordla meg litt klønete når det gjelder Hondaen. Jeg tåler å høre motoren. Det er jo bare mmmm å høre når man drar på. Jeg var mer bekymret for om motoren tåler meg.. Eller har tålt tidligere eiere for den skyld. Men det ser ut som om disse VTEC-motorene ikke har spesielle problemer med levetid, så da faller det argumentet.
  15. Jada. Poenget var ikke hvor mye hk du kan få ut pr liter, da er det mange som slår denne. Men det er juks å ta med Wankelmotorer i den konkurransen.. Smart'n min har jo 117 hk pr liter den også, og lar seg lett skremme over 150. Men det koster altså levetid. Men med det høye turtallet til Hondaen høres det slitsomt ut. Derfor jeg lurte. Jeg har lite kjennskap til Honda's motorer, og uttaler meg på generelt grunnlag. Men det er imponerende tall hvis de opprettholder driftssikkerheten.
  16. Takk for mange gode svar:) Hondaen er spennende. Jeg tror nok det er bilen som gir mest kjøreglede. Men interiøret er litt kjipt, den er trang, og jeg lurer på hvor lenge den motoren holder? Med 240 hk på 2 liter, og rødmerket på over 9000 rpm? Men det er jo Honda, det borger for kvalitet. Ellers er meningene delte, ser jeg. Ikke overraskende. Men forbausende få som vil ha Boxter? Er det noe med dem, eller er det nettopp ikke det? Er det bedre å satse på en mye eldre Carrera, da? BMW'n kan jeg like. Den har litt av alt, egentlig. Uten å være best i noe? Det er egentlig ingenting jeg direkte misliker med den. Den skal prøves. Ingen har nevnt Volvoen heller... men det kan jeg forstå bedre. Den passer ikke inn i dette segmentet, det er kun fordi jeg liker Volvo at den er med i vurderingen. Men jeg tror den passer best til kravet om helårsbil.
  17. Når vi snakker om frisørbil: Mercedes SLK ligger i samme gata. Erfaringer? Audi TT passer vel også inn på lista. Fine biler!
  18. Hehe:volvsmile . Så da var jeg stempla. Frisørbil.. Får ikke hjelpe, jeg liker dem. Men Honda S2000 har jeg faktisk vurdert. Den er kanskje verdt en prøvetur.
  19. Joda, fin den. Hyggelige priser. Men sammenliknet med de andre blir den litt - liten.. Ikke fysisk, men du skjønner. Ikke bli fornærmet nå da.
  20. Den kommer krypende, sakte med sikkert. Lysten. Nettsøkene blir tettere, og stadige fy-faen-så-fin høres over tastaturet. Argumenter spisses og tilpasses. Lysten til å - kjøpe BIL. Jeg har følgende krav til kjøretøyet: Cabriolet, bakhjulstrekk, ikke eldre enn 10 år, pris fra 200-350k, høy kvalitet, må kunne brukes som helårsbil, høy entusiastfaktor, lavt verditap. Stor motor er ingen nødvendighet. Passe kompromiss mellom tøft og tørst er greit. Jeg har sett på følgende lekre kjøretøy som passer mer eller mindre bra til kravene: Porsche Boxter - jeg vet det er fattigmanns-porsche, men den er fiiin. Åsså er det Porsche. BMW Z4 - mye bil for pengene, rå bil. Kjøremaskin. Volvo C70 cab - passer ikke helt inn med feilhjulstrekk, men den desidert vakreste Volvoen. Svensk kvalitet ligger mitt hjerte nær. Noen som har erfaring å dele om disse kjøretøyene? Både på godt og vondt? Eller noen andre biler i samme kategori som bør sjekkes ut?
  21. Ta med vognkortet til en Volvo-forhandler. Ny nøkkel bestilles, koster ca 200,-. Maks en uke å vente.
  22. http://www.tradera.com Har handlet mye der. Svenske e-bay.
  23. Dette er de harde fakta. Toppen mellom 18-23 år består stort sett av unge menn. De få jentene har stort sett vært passasjerer. Skal denne statistikken høvles ned, må det brukes sterke virkemidler. Årsaken til ungomsulykkene finner du ikke i kjøretøyet eller den dårlige veistandarden. Årsaken finnes mellom ørene. Særlig hos unge menn. Spenningssøkende, risikovillige og med dårlig utviklet empati. Konsekvenser driter man i eller tenker på i morgen, ikke sant? (Ja, jeg har vært der). Er du villig til å gjøre noe med denne statistikken? Du kan faktisk gjøre en forskjell. 1. Start med deg selv. Ville du likt å møte deg i trafikken? Ikke? Gjør noe med det. 2. Si fra. Dine venner hører mer på deg enn all verdens holdningskampanjer. Det blir aldri tøft å leke med andres liv. Men dette er ikke sterke virkemidler. Det tiltaket som ville hjulpet mest, er at det ble 23-års grense for førerkort. For menn. Det ville umiddelbart fjernet de fleste ungdomsulykker. Jeg ville heller foretrukket at ungdommen selv tok ansvar og ordnet opp. Hva med deg? Kan du leve med denne statistikken?
  24. Litt dårlig formulert av meg der, kanskje. Jeg mente selvsagt utslipp pr innbygger. Klimakvoter har jeg aldri skjønt vitsen med. Det sitter store aktører i markedet som vil tjene penger gjennom at rike land kjøper seg avlat. Det gjør ikke en dritt for miljøet. Blindvei!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår