Gå til innhold

nomix

Bruker
  • Innholdsteller

    2,523
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om nomix

  • Bursdag 04/04/1988

core_pfieldgroups_99

  • Interesser
    Biler, kvinns, trening og data :)
  • Modell (eks S4)
    Outlander gen1
  • Biltype (eks Audi)
    Mitsubishi
  • Årsmodell (eks 1995)
    2003
  • Yrke eller sivil status
    Student/Freelance journalist
  • Motor (eks 1.6)
    1998cc
  • Fylke
    Nordland

Contact Methods

  • Bosted
    Sandnessjøen

nomix's Achievements

  1. Jeg pleide å ha et ganske negativt forhold til onkel blå. Men på grunn av mange årsaker har jeg etter hvert endret litt mening, og siste spikeren i kista var en reportasjetur med en politipatrulje. Det er klart, det er forskjeller. Politiet på små steder er nok mer diplomatiske enn politiet på store steder, enkelt og greit fordi de opplever litt færre som prøver å hugge dem ned med samuraisverd. Men det opplever mer enn nok. Mitt inntrykk er på alle måter at de tre jeg tilbragte 12 timer med gikk ganske langt for å unngå å bruke vold. Om det innebar å diskutere en halv time med en kar for å få ham med frivillig, noe han til slutt gjorde, da var det greit. Vi stoppet også en bil, en Passat. Hvorfor? Fordi vi sto parkert i en busslomme og luringen bare stoppet opp i krysset da h*n så oss. Hva skjer? Politiet legger seg på lur, spørsmålet er hvorfor stoppet sjåføren og sto der i et halvt minutt? Men, your milage may wary. :) Eirik: Dersom du tas for mobilbruk ved å filme noe de gjør mens du sitter i en bil, da har de et juridisk problem. Og du stopper vel for å filme den farlige situasjonen? ;)
  2. Om det var ti ganger skarpere hadde det vært betraktelig skarpere enn legendariske Nikkor 300/2.8. :P Liten flisespikking. D40 har ikke autofokusmotor i kamerahuset. Det gjelder også alle kamera fra Canon. Men det er bare for Nikon det er et problem, fordi Canon helt fra begynnelsen monterte fokusmotoren i objektivene, mens Nikon benyttet en skrue i kamera for autofokus. For å få AF med D40 må du ha et objektiv som enten er AF-S, AF-I (Nikon) eller HSM (Sigma). Ellers enig med anbefalingen, det er et ganske bra objektiv. Tjo, men skrur du opp ISO er ikke det noe problem. Med VR kan du også håndholde lange lukketider, 1/60s på 200mm er lett, kanskje lengre. Det vil ikke fryse motivet, men på en solfylt dag har du enkelt en lukketid rundt 1/400-500s på ISO200 og blender 5.6. Om ikke lengre. Og med ISO400 kortes det enda mer ned. Men til banebruk bør en jo gjerne panorere. ;)
  3. For det første er det verdt å minne om at en stor del av personlige konkurs i USA kommer fra sykehusregninger. Operasjonen du snakker om innbefatter ikke opphold, medisiner og ymse andre utgifter. Faller du ned fra en stige, kan du sitte igjen med en regning på hundre tusen kroner, dersom det er komplisert brudd. I det store og det hele er det veldig dyrt. Jeg mener ikke at alle velferdstilbud i Norge skal finansieres av bensinavgiftene, de inntektene staten tar inn vha. skatter, avgifter og andre kilder skal fordeles i ett statsbudsjett, og da er det om å gjøre å prioritere rett. Noen ganger gjøres dette rett, andre ganger ikke. I prinsipp er jeg egentlig motstander av avgifter. Avgifter rammer alle like hardt, uavhengig av inntekt og ressurser. Skatter kan derimot avpasses inntekt, så de er i alle fall i teorien regnes som mer rettferdige. Dog, høytlønte har i de fleste tilfeller ganske høye studielån, så det må også beregnes inn. I det store og det hele er skattepolitikk ganske vanskelig, og derfor prøver jeg ikke å komme med løsninger. :)
  4. Det er helt korrekt at vi ikke blir syke i Norge, Erik. Dette har selvfølgelig sammenheng med våre sterke og overlegne fysikk. Jeg tenkte mer på innvandrere som snylter på trygdesystemet, vet du.
  5. Hvor mye koster et sykehusopphold og blindtarmoperasjon om man skal betale den selv? Jeg er ikke politisk korrekt. Morsomheter? Nei, det kan vi jo ikke ha noe av.. ;)
  6. Det betyr at han i likhet med 99 % av den norske befolkning er sosialdemokrat. Det vil si at han tilhører ett av de partiene som i dag er på Stortinget, eller har disse ideologiske grunnprinsippene selv om han ikke stemmer. Dersom man skal akseptere at noen vil se på seg selv som sosialdemokrat eller sosialist må man ikke latterliggjøre deres ideologi. Det er rett og slett ufint. Før noen sier noe, se signaturen min, den er dønn nøyaktig. Sosialisme, maoisme, Leninisme, Marxisme, og FidelCastroismen. Her kommer det en ganske heftig remse med retninger innen sosialismen, selv om vi kanskje kan slå sammen marxisme og leninisme til marxistleninisme, og Fidelcastroismen er nok bare noe i din fantasiverden, litt som "Bompibjørnene". :) Felles for disse ismene, med unntak av en som bare er et fantasifoster, er at de tuftes på sosialistiske grunnverdier, i større eller mindre grad. Ren planøkonomi har vist seg å ikke fungere i konkurranse med markedsliberalisme, dog vet en ikke hvordan den vil kunne fungere alene. Dog viser blandingsøkonomien vi har hatt i Norge siden slutten av 40-tallet seg å faktisk virke. Den har ikke bare fungert, gjennom årene har den vært omtalt som "mirakeløkonomi", spesielt i årene da vi gjenoppbygde landet. Liberalisme fungerer, da? Pinochet ble omtalt som et økonomisk geni, det samme ble Suharto. Omsetning og BNP økte i takt med antallet år de styrte landene sine. Dessverre var folket like fattig - før det til slutt raste sammen på 80-tallet. I Indonesia ble aldri noen større grupper rike nok til å egentlig kunne oppleve noe nevneverdig fall etter krisene på 80-tallet, men en viss elite og middelklasse kunne det i Pinochets Chile. Uten sosiale sikkerhetsnett gikk det som det måtte gå; i Norge hadde vi en del sosiale sikkerhetsnett som i alle fall hindret sult. Markedsliberalismen viser seg å ikke fungere. Dersom markedsliberalisme gjennomføres i en gruppe der alle har like mye penger, da vil alle bli like sterke, om alle er like foretaksomme. Men i verden vil markedsliberalismen kun føre til større forskjeller og mer problemer for verdens fattige. Jeg kan ikke, ikke bare som sosialdemokrat, men også som humanist, gå med på en ytterligere økning av forskjellene på jorda, og en hardere kapitalisme som VIL ramme de svakeste først. Jeg vet hvordan det er i utkantene. Og jeg ser gjerne en ordning der bensinprisene kan reguleres noe ned i distriktene.
  7. The Key Brothers and Quivers - Og så kom Helgenen frem. Noe av det mest underlige jeg har hørt, en slags blanding av veldig soft Fats Domino og Benny Borgs "Balladen om Morgan Kane". Og underlig fasinerende.
  8. Jeg hører det er slik Siv Jensen skulle finansiere statsbudsjettet sitt, ja. (Greit, den var usaklig.) - Jeg blir forøvrig J*VLA irritert over at det skal koste opp mot tusen kroner for en togtur mellom indre Østland og Helgeland. Greit med fokus på miljøet, men det hadde vært fint om det faktisk var mulig for en student å ta toget. Dersom jeg bodde i Oslo og hadde familien min i Bodø.. vel, jeg sier ikke at fly til Bodø blir billigere hver gang.. meeen. Ja. Dere tar poenget.
  9. Jeg syns gratis sprit og bensin er en god ide. Noen ideer til finansiering av det? :)
  10. Jeg merker meg at finansministeren øker avgiftene på diesel og bensin. Om dette er nødvendig skal jeg ikke si, men en ting kan jo bemerkes i det henseende. Siterer VG.no; "I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å øke autodieselavgiften med 10 øre per liter og bensinavgiften med 5 øre per liter med virkning fra 1. juli. For en bensindrevet personbil med et forbruk på 0,8 liter per mil og årlig kjørelengde på 20.000 kilometer betyr økningen 100 kroner ekstra i året inkludert moms." Det er vel et ganske greit overslag. Med et forbruk på 1.6 liter bensin på mila blir det altså 200 kroner ekstra per år. Dieselbiler med et forbruk på 0,8 liter per mil vil koste 200 kroner ekstra per år med samme kjørelengde. Så om vi skal se bort fra det rent prinsippielle ved økningen av bensinprisene vil jeg si at det er snakk om forsvinnende små beløp for en bileier. Det kommer i tillegg til den nåværende prisen, men selve økningen er altså ikke noe spesielt å snakke om. I forhold til at drivstoff er så dyrt som det er, så kommer det tross alle forskjellige faktorer av at prisen på råolje har gått opp. Ymse økninger av drivstoffavgiften fra statens side har ikke stått for brorparten av økningen. I tillegg må vi medberegne KPI, og da er nok prisveksten enda lavere. Jeg forstår at det for veldig mange virker urettferdig og feil, og jeg er ingen motstander av protestaksjoner som den som er iverksatt. Men ikke heng dere opp i den økte prisen de siste årene, det er (nesten) irrelevant for avgiften. Jeg er redd folk vil se den siste avgiftsøkningen som en katastrofal økning. Det er det mange som gjør med jordbruksoppgjøret også. Jordbruksoppgjøret kom på 1.6 milliarder kroner, og skal dekkes inn av økte matvarepriser. Med et folketall på 4.5 millioner mennesker i Norge representerer det i gjennomsnitt 355 kroner per person. Også det er forsvinnende lite for hver enkeltperson (med selvfølgelige forbehold om variasjoner fra husstand til husstand). Uansett, poenget mitt er, ikke se på den siste avgiftsøkningen som en katastrofe; ikke klandre politikerne for hoveddelen av prisøkningen på bensin og diesel de siste årene (den skylden kan man nok like gjerne legge på ymse politikere på andre siden av den store dammen). Det som derimot er et godt spørsmål er om avgiftsordningen som eksisterer i dag kan endres. Altså, hoveddelen av selve prisen på drivstoff er avgifter, det er det ingen tvil om. Men prisøkningen har lite med avgifter å gjøre.
  11. Hm. Mye bra bilder her Øyvind. :) Fint å se at det eksisterer andre fourthirdsbrukere rundt om kring. Happy med E-3? Det ligger på handlelisten, må bare jobbe mer freelance først. Men har du værtettet optikk? Husk at 14-45 ikke gir deg værtetning fra optikkens side (hos Olympus består værtettingen mellom kamerahus og optikk i en ring på objektivet), og for å få utnyttet værtettingen må du ha optikk fra Olympus' pro-serie eller top pro-serie (om du var klar over dette, sorry. :P). Det er alltid et pluss å se forbløffede Canikonbrukere, selv om det i seg selv er det dårligste argumentet for 4/3. Det beste er at systemet er akkurat like godt som andre system. ;) Og forbløffelsesargumentet er jo forøvrig like relevant for Pentax/Samsung og Sony. Mvh Simon Edit: For moro skyld. Det er mulig å bruke ISO50/64/80 på E1/E400/E500. Hvorfor skulle man gjøre det? Panorering ofc! Slå på kamera, åpne minnekortluken, hold inne meny og ok samtidig. (Eventuelt replay og ok) Trykk så opp, ned, venstre, høyre. Trykk utløser helt ned. [nå kan du forøvrig sjekke antall lukkerbevegelser, trykk høyre. R er antall shutter actions. ;)] Du trykker så opp, opp, venstre og ned. Hold inne utløser og OK samtidig (her kan det være nødvendig og trykke litt random på navigasjonsknappene. Velg prg 10, item 0. Lukk minnekortluken, nå står kamera på ISO50 helt til du endrer ISO. ISO64 er item 2, ISO80 er item 3. (Jada, og for å slå av kameraet må du resitere alfabetet baklengs mens du hopper på en fot.)
  12. Om jeg har oppfattet Eiriksmil rett ut fra innleggene hans; så er han ikke en sytende guttevalp som syns han blir moderert for mye. Jeg oppfatter i alle fall Eiriksmils innlegg slik at han heller peker på et fenomen der modererering av tråder, sikkert ikke bare en tråd, gjøres litt strengt. Og hvor syter han? Han argumenterer faktisk saklig.
  13. Et utfyllende og godt svar. Som en digresjon; ytringsfrihet er faktisk ikke ubegrenset. Den begrenses primært på privat eiendom. For eksempel kan jeg kaste hvem som helst ut av huset mitt om de mener Hitler var en flott fyr - selv om de per definisjon har legal rett til å hevde det. Et forum kan utvilsomt defineres som privat eiendom der eieren av forumet kan delegere makt til andre mennesker som administrerer ytringsfriheten, om man kan si det slik. Men det er likevel ikke så enkelt. Selv om moderator har siste ord - noe jeg uten tvil er enig i, jeg praktiserer denne retten selv på andre sider - er det ikke til å skyve under en stol at dialog ofte er en bedre løsning. Selv om en moderator har en avgjørelse bør det være takhøyde for å omgjøre denne dersom det kan vise seg mer korrekt enn å la avgjørelsen stå. Igjen, takk for et utfyllende og saklig svar. :)
  14. Det er to regler for god og effektiv moderering. 1. Vekk respekt og tillit hos brukerne. 2. Bruk aldri intern informasjon for å vinne en diskusjon. Aldri.
  15. Hm. Forsåvidt et interessant, og utvilsomt saklig resonnement jeg kan si meg ett hundre prosent enig i. Men jeg lurer litt på hvor terskelen legges for sletting sett mot stengning. Sletting må naturligvis sees på som en noe strengere sanksjon enn stengning, og det ville være interessant å se hvilke kriterier som legges til grunn ved stengning - annet enn folkets dom? :) Men jeg finner det dog meget skuffende at en moderator på et seriøst norsk forum kan tillate seg å ordlegge seg som en nedlatende ungdomsskolelærer.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår