Gå til innhold
Bilforumet.no

Quattro73

Administrator
 • Innholdsteller

  15,079
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  146

Alt skrevet av Quattro73

 1. Quattro73

  Audi A4 b8 felger

  245/35-19 holder vel? Innpress er vel 47 originalt, du kan gå opp/ned 7,5 mm på hver side, altså mellom 40 og 54. Jo lavere, jo bedre. Sjekk i vognkortet hva innpress er originalt.
 2. Ellers passer de vel fra andre 80 og 90 som man gjerne finner på skroten.
 3. Quattro73

  Audi A3 1,6 2000 mod

  Kan høres ut som at selve akselen fra låsesylinder er knukket, kan skje om man med makt vrir rundt nøkkel når rattlås står i spenn. Du må nesten ta av bakstykket og sjekke, for å være sikker på hva som er defekt. Jeg har skrevet en tråd om dette, ikke for din bil, men prinsippet er det samme. Se link under.
 4. http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/16795/P0411/001041 http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01826
 5. Quattro73

  Bilbeltealarm

  Du har ikke noe med vekt liggende i f.eks. passasjersetet, slik at «bilen tror» det sitter noen der?
 6. Quattro73

  Diagnose tool

  Med de kravene du setter så finner du nok ingenting til lavere pris her hjemme. Ett alternativ er å se om noen nær deg kan hjelpe,
 7. Quattro73

  topp

  Husk bare at innsugsporter på 2.3 (NG, NF2, AAR) er av type 'nøkkelhull' mens de på gamle 2.2 (KV mm) er ovale, slik at innsug ikke passer om hverandre. Første versjon NF (NF1) har dysene montert i toppen, resten har dysene montert i innsuget. NG, NF2, AAR NF1
 8. Quattro73

  topp

  Ja, det passer. Har komplett fungerende NG-topp for salg om du trenger ;)
 9. Personlig er jeg lite begeistret for Ford, men dette ser (mildt sagt) råbra ut :)
 10. Quattro73

  Golf startproblemer

  Tipper LMM og luftfilter har null med dette å gjøre, mest sannsynlig feil på hallgiver/kamsensor (G40). En diagnose, etter startforsøk, vil avdekke eksakt feil. Ellers er coil kjent for å feile på de bilene.
 11. Quattro73

  Golf startproblemer

  Høres ut som du kan ha dårlig hallgiver. Hvor den står på din motor vites ikke, da ingenting annet enn 2001-modell opplyses.
 12. Stod parkbrems på? Selv om motor eller tenning ikke står på, så fungerer bremsene om man trår på bremsepedalen.
 13. Dersom du kun har skiftet caliper så skal du kunne få ut all luft ved å bruke bremsepedalen men en står bak og åpner/lukker lufteskrue. Har det kommet luft inn i hele systemet så må ABS aktiveres vhs VCDS før lufting.
 14. Quattro73

  Motorvask Avensis 06

  Jeg pleier dekke til / unngå spyling direkte på elektriske komponenter, er da sikker på at man ikke får problemer etterpå.
 15. Quattro73

  Nøkkel sluttet å virke, startsperresymbol kommer opp

  Prøv dette først
 16. Quattro73

  GUIDE: Beregne dyseoppsett 2x Weber DCOE

  Lagde et innlegg om dette for lenge siden, men ser ut til at det er borte vekk... Finn først ut hvilken størrelse du trenger på halsringene. Dette gjøres fra tabellen nederst, motorstørrelse og turtall tatt i betraktning. Har du f.eks. en toliter som skal yte maks på 6000 omdr sier tabellen at halsringer på 36 mm passer. Dette tallet ganger man med 1,25 for å finne rett forgasser. 36x1,25 = 45 --> DCOE45. Altså trenger du en DCOE45 med halsringer på 36 mm. Når dette er gjort finner man størrelsen på hoveddysene. Her tar man halsringstørrelsen og ganger med fire. 36x4 = 144. Nærmeste hoveddysestørrelse er da 145. Luftkorreksjonsdysen finner man ved å ta størrelsen på hoveddysen og plusse på 50. 145+50 = 195. NB. Jo mer modifisert motor, jo mindre plusser man på! For å finne korrekt emulsjonsrør trenger man bredbåndslambda. Uansett vil omtrent alle originale eller mindre modifiserte motorer fungere med bra F9 og F16 emulsjonsrør. På større motorer som krever mer bensin, F2 og F7. Denne fremgangsmåten gir ikke nødvendigvis de optimale dysene, men er et nokså bra utgangspunkt. Så finner man de riktige lavfartsdysene. De dysene som gir jevnest og høyest tomgang med blandeskruene skrudd ut 1,5 til 2,5 omdr vil fungere som et utgangspunkt (merk at her er det litt forskjell på omdr. om man har ny eller gammel type DCOE). Gamle typen DCOE 40 skal ut ca 3/4 fra bunn, mens nye DCOE i 152-serien skal ca 2,5 omdr ut. Dysestørrelsen finner man ut med motoren varm og på tomgang, turtall 700-800 omdr. Man bør holde seg i F8- eller F9-serien for ikke å variere med lufttilførselen (blandingsforholdet). Siden det er lavfartskretsen man kjører på 90% av tiden er det viktig å få denne riktig (les; bensinøkonomi). Etterpå kan man prøvekjøre, evt gå ett hakk ned (dyser som gir magrere blanding) og prøvekjøre igjen. Fungerer det greit så prøv enda et hakk ned. Stopp med de dysene som gir jevn motorgange og helt jevnt drag ved normal lett cruising på landeveien (lavere turtall). Husk at det er håpløst å finne de riktige dysene om forgasserene ikke er synkronisert! Ved luftsjokk under akselerasjon må man byttes til større akselerasjonspumpedyser.
 17. Bak er nedre fjærfeste tredd nedpå demperen, foran er den en del av fjærbein. F.eks. eurodel.no har flere typer i flere prisklasser. Er meget fort gjort å skifte dempere foran på denne, men husk å merke camberjustering før du løsner fjærbeinslager oppe.
 18. Dersom eneste problem er å starte om morgenen så tviler jeg på at coil er årsaken. Ellers svært vanskelig å svare når vi ikke vet mer enn at det er en 9. gen. Accord, litt info om hvordan problemet utartet seg hjelper mye. Det kan gjerne også en diagnose gjøre.
 19. Quattro73

  Slakk i øvre fjærbeinsfeste

  På det øverste bildet ditt synes jeg den koppen står noe høyt. Det du kan gjøre er å skru av denne og sjekke at mutteren under (den med to hakk i) er skikkelig tilskrudd. Om denne ikke er tightet skikkelig så kan du få lyd i humper.
 20. Quattro73

  Vr6 kjede bytte. Dobbel eller enkel kjede?

  Har kun vært borti den typen strammer en gang for lenge siden, mener da den hadde fjærforspenn og gikk ut av seg selv om den ble trykket inn. Men ja, det er oljetrykket som presser den ut når motor går.
 21. Quattro73

  General Altimax Sport retningsbestemte?

  Er normalt at det på noen kun står outside, som Jesper skriver. Dine dekk er ikke retningsbestemte. Sjekk MC-dekk Michelin pilot sport, der går v-mønsteret feil vel, ser ut som vann samles mot midten. Dog er de av de beste dekkene på vått ;)
 22. Quattro73

  Vr6 kjede bytte. Dobbel eller enkel kjede?

  Fyll en kopp e.l. med motorolje. Hold strammeren ned i oljen, med bolthode opp, og trykk den sammen noen ganger. Luft klemmes da ut og strammer fylles med olje. La den ligge i oljen til den skal monteres. Fjærmekanismen i den fungerer? Altså at den går ut igjen når du har presset den sammen.
 23. Quattro73

  Vr6 kjede bytte. Dobbel eller enkel kjede?

  Går ut når det er oljetrykk på motoren. Står litt om det i linken jeg la inn, punkt 48. Before permanently installing the upper tensioner bolt, it is a good idea to bleed the air from it and fill it up with oil. Fill a coffee can or other container with about 4 inches of motor oil, as shown in the picture below. Place the tensioner bolt in the can with the plunger end down and the head end up (so that the feed hole is at the highest point). While submerged, press down on the bolt in the can to compress the plunger fully. This will force any air out of the tensioner. Release the tensioner while submerged to fill the tensioner with oil. Repeat this a few times until you're confident there is no more air in the tensioner. Leave the tensioner bolt in the oil until it's ready to be installed.
 24. Quattro73

  Lån til ny bil..

  Hva hadde du i tankene?
 25. Quattro73

  Mitsubishi L300 ( Bensin ) batteriproblem

  Kunne du lånt et batteri av noen, bare for å eliminere det?
×