Gå til innhold
Bilforumet.no

Quattro73

Administrator
 • Innholdsteller

  15,121
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  148

Alt skrevet av Quattro73

 1. Quattro73

  rettdekk.no

  Ingen erfaring med de, men god erfaring med dekkonline (delticom).
 2. Å lese ut feilkoder er et bra sted å begynne.
 3. Quattro73

  Startproblemer Transporter

  Mye som mangle kommunikasjon, feil på canbus eller manglende pluss ja. Målt om du har spenning på sikringer som går via tenningslås? Får du komm dersom ECU koples fra?
 4. Og du har prøvd å lufte, med ABS i gang? Bli pedalen hard om du pumpebremser?
 5. Har du VCDS så begynn med å sjekke hva måleblokk for MAP sier kontra req. boost (gruppe 115).
 6. Når det gjelder dynamo så er der sikkert lagrene som lager lyd, disse koster lite og skiftes på en halv time. Din motor, NG antar jeg, er nokså skuddsikker. Eneste som må skiftes rundt din kjørelengde er ventilløfterene, samt gjerne ventiltetninger dersom oljeforbruk. Har et par slike topper liggende, komplette, i tilfelle du skulle trenge en.
 7. Kan det være luft som suges inn, som lager lyden? Ta av plugg til ISV, tomgang stiger da en del, men hør om lyd forsvinner. Ellers er det ikke uvanlig at de gamle tetningene rundt dysene og holderene blir slappe med årene, slik at luft slipper forbi. Dette gjelder også slange mellom ISV og innsug, samt air shroud slangen bak på innsuget, kan lekke etter 20+ år. Uansett, er en myk lyd og så sant lyden ikke kommer fra regreim, strammehjul eller vannpumpe så hadde jeg ikke bekymret meg så veldig ;)
 8. Last opp video og legg ut link her, filen er nok for stor til å poste her ;)
 9. Er ingen lagre i hverken manifolder eller topp. For stram registerreim kan lage en kvernelyd eneste.
 10. Hmmm, hører du lyden når du stopper motoren? Uling, tikking, hvining?
 11. Ikke lett å komme med noe konkret uten å ha hørt lyden. Ved manifoldene er det ikke lagre, men hull på slanger kan lage lyd, og slanger er det en del av rundt innsugsmanifold. Servopumpa sitter på andre siden av motor, men å ta av multireim er gjort på ca ett minutt, så skader ikke bare for å være sikker. Lageret i strammehjulet til multireima kan også ta kveld, denne får du også eliminert om multireim tas av for å sjekke. Du skriver vannpumpe ble byttet, noe som er viktig, men ble strammehjul til registerreim byttet? Har opplevd at ISV lager hvinelyd, men den lyden følger ikke turtallet. Følger lyden turtallet 100%? Med høyre foran mener du passasjersiden?
 12. Ta av reim til dynamo og vannpumpe, start og hør etter endring i lyd. IKKE kjør uten kjøling, kun start for å høre. Evt også ta av reim til AC kompressor om du har. Er lyden den samme uten reim(er) av så sjekk strammehjul til registerreim, samt tilstand på selve reima. Du skriver ingenting om hvilken årsmodell og hvilken motor du har, derfor generelt svar.
 13. Quattro73

  skifte av termostat 1,9 tdi 2002

  Ja, kjøp på Møller - først som sist. Trekk flensen rett ut, da pleier det gå bra uten å skade noe. Husk at det er flaten mot o-ringen som holder termostaten på plass. Du kommer til ovenfra, noe trangt men det går.
 14. Quattro73

  Tett partikelfilter

  Vet du at det er lampe for tett DPF om lyser, eller lampe for regenereringsprosess pågår? Lyser varsel for pågående regenerering og så ikke stopp motor, men kjør bilen videre på høyere turtall. Dersom det er tett, har du prøvd tvungen regenerering?
 15. Quattro73

  Hva er dette til??

  Det er et standard NO-relé, passer til litt av hvert ;)
 16. Quattro73

  Climatronic...

  Dersom bilen er 3,5 år gammel og kjørt mindre enn 100.000 km så er det garanti, samme hva Møller i Bergen sier. Prøvd å kontakte Møller kundeservice? https://www.volkswagen.no/app/dccforms/vw-no/kundeservice/no
 17. Quattro73

  VCDS el i Bergen?

  Ok, da farter du ikke forbi meg, men min svoger kan kanskje hjelpe, han bor 10 minutter fra Holmestrand ;) Du kjører forbi han, rett før du kjører inn på E18 ;)
 18. Quattro73

  VCDS el i Bergen?

  Hvor går ferden (ferieturen)?
 19. Quattro73

  Oljelekkasje

  Du MÅ ha blå oljetrykkbryter. Som forklart, av med ledning, skru ut gammel bryter og på med ny. Kople til ledning igjen. Ikke skru til for mye, da ødelegger du gjengene. Delenummer 028919081D
 20. Quattro73

  1.8T lader ikke etter turbo bytte

  Helt sant. Alle slanger turbo-ic-innsug er på og ikke sprekker i de? Har du lest verdiene i de måleblokkene Jesper nevnte?
 21. Quattro73

  1.8T lader ikke etter turbo bytte

  Alle lekkasjer kan skape trøbbel, også på veivhusventilasjonen, når den står i direkte forbindelse med innsug.
 22. Quattro73

  Koble om 12v uttatk/sigarettenneren konstant strøm

  Nei, du måler først hvor det er spenning med tenning av, pleier ofte være ledige sikringer i sikringsboksen. En slik som i linken kan brukes. http://www.elutstyr.no/connect-c10320-flatsikringsholder-ato.html
 23. Quattro73

  Koble om 12v uttatk/sigarettenneren konstant strøm

  Hent pluss fra sikringsboksen (med sikring) og kople denne til sigarettenneren. Du MÅ kople fra og isolere pluss som er der i dag, ikke kople den sammen med konstant pluss.
 24. Quattro73

  1.8T lader ikke etter turbo bytte

  Ja. Har en Octavia med feil på LMM, ingen feilkoder annet enn 00573 fra lambda. Gjør som Jesper sier, se også på verdi fra LMM, skal være rundt 0,8 gram per hk.
×