Gå til innhold

Javel

Bruker
  • Innholdsteller

    247
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Javel

  1. På en Partner 2012 står det at luftrykket skal være 2,4 bar framme og 3,2 bak. Når man sjelden har noe særlig i lasterommet, er det fornuftig å ha så mye mer luft bak? Det skal vel være tyngst framme. Hører litt ulike meninger, hva mener dere? Har nå 2,4 framme og 2,8 bak. men kanskje det holder med 2,4 bak også hvis der ikke er noe last å snakke om? Har nå fått noen nye sommerdekk som heter Radar.
  2. Det er akkurat samme problem om sommeren også, ingen forskjell på det. Rengjorde med white sprit eller noe sånt en gang. Men skal hvertfall prøve også med de midlene du nevner. Tror du forresten det er noen stor sak å skru løs mekanismen, om det er bare de to boltene hver side? (øverste bilde) Regner med det blir mye enklere å rengjøre den hvis den skrus løs.
  3. Er blitt sjekket og smurt nå 3 ganger på 2 verksteder og senere av meg flere ganger, fjærer og mekanisme fungerer normalt i følge verkstedene. Mekanikere mener bare problemet skal være løst når de har smurt, for da fungerer det normalt når de sjekker etterpå, og de ser ingenting annet som er galt. Men det som er problemet, er at når man åpner og lukker panseret, så fungerer det uansett normalt når man gjør det igjen, i mange timer etterpå. Men så gradvis begynner det å bli tregt igjen, og står den med panseret lukket til neste dag, så er problemet tilbake til akkurat samme. Går ikke opp når det åpnes, men spretter opp først etter ett minutt eller lenger, eller om man setter noe i mellom og hjelper til. Så det der ble en kinkig greie å finne svaret på. Andre erfaringer/forslag? Et par bilder om de kan si noe som helst: Ovenfra:
  4. Et verksted gjorde en liten lakkeringsjobb på min bil. Så at dette lå igjen etter dem, og lurer bare litt på hva det er. Det hvite er som skummgummi, og er klistret fast i det grønne av plast.
  5. Lurer litt på dette. Noen tipset meg en gang i tiden, om at Arcanol rusthindrende grunning var bra også på bil. Bil er ikke nevnt på boksene, men metall, sykler osv. Er det noe i veien for å bruke det på bil, noe som gjør at det bør frarådes? Her er det snakk om litt eldre bil, og ikke så nøye synsmessig. Og så er der bengalack som tilsvarer omtrent bilens farge. Tenker at det kan være hendig å bruke, og holdbart? Hva med den grunningen som heter "rett på rust"? (se bilder). Der er tre sorter. hvit, sort og base blank. Hva er motargumenter mot å bruke slik på bil, noen synspunkter?
  6. Den gummilisten som er under panseret helt ytterst (bilde), vet noen hvordan den er festet? Er den limt fast, eller er den festet/klipset inni et spor på et vis, så den kan lirkes løs og bare trykkes på plass igjen? Hadde vært lettere å fjerne noe rust rundt/bak den, om den kan tas av.
  7. Har ikke hatt understellsbehandling på 18 år ( 2 biler), og ikke hatt problemer med rustskader under bil etter det. Det er fordi da jeg kjøpte den forrige bilen i 2005, så frarådet karosserisjefen å gjøre det. Understellet var behandlet fra fabrikken slik at det skulle holde hele bilens livstid, og burde være som det er. Enkelte andre jeg har snakket med, sa det samme. Enkelte andre var uenig. Det han samme sjefen m.fl. sa, var at det kunne bli værre om man gjorde det, for da kunne lett fuktighet legge seg i sprekker og kroker innenfor stoffet, og forårsake rust. Noe som kan harmonere med opplevelser jeg hadde etter understellsbehandling tidligere. Han sa også, at om jeg valgte å gjøre det, så burde det være med voks( uten at jeg kjenner mer detaljer om det). Men jeg hørte på det og valgte la vær, og har ikke hatt problemer med rust under bilene etter det. Men igjen, dette er bare min opplevelse da.
  8. Noen som vet hva det dekselet som er øverst til venstre, på innsiden av V bakdør kalles? Hvis det har noe navn.. Bilde:
  9. Jeg kjøpe noen slike på Biltema til min Golf engang. Men da snakker vi langt tibake, ca 1990. Aner ikke hva de har i dag. Ellers må jeg si at VW var noe dritt sånn. Både Golfen (80 mod 3.3) og Caddyen ( 2002 mod TDI) fikk samme problem. Begynte å ruste rundt hjulbuene etter bare få år. Var nok ikke galvanisert karroseri tenker jeg, vet ikke hva de har i dag.
  10. Ingen ekspert jeg heller, og har også fått noen slike tynne riper et sted. Tenker bruke lakkstift i ripene først, og så polere forsiktig med scrathremover før det er helt herdet til det ser nokså jevnt ut. Vet ikke om det er en brukende metode? Er også interessert i synspunkter her.
  11. Stemmer. Tror nok jeg kommer til den også. Hvis der ikke er noe spesielt å være obs på, tror jeg at å skru den av og den andre på skal være nokså enkelt. Har vel mest den koblingen i tankene. Lurer på om det kan være vanskelig å koble fra den som står i, er det bare å dra i den, eller noe man skal trykke på eller. Hvis noen er kjent med akkurat slik kobling? Et par nærbilder av pluggen ( ble ikke så gode, sorry):
  12. Partner 2012. Nå har det skjedd igjen, kom borti med venstre sidespeil, og nå må hele speilet skiftes. Har et brukt liggende, men er litt usikker på om jeg kan gjøre det selv. Tror dere jeg må ta løs hele dørdekselet på innsiden, eller kan det holde å løsne den nærmeste skruen rett under til høyre? Koblingen for ledningen, er rett innenfor og kan nesten tas helt ut. Noen som eventuelt vet om der finnes en veiledning på nettet, fant ikke noe ved søk. Bilder: Sett fra innsiden når det lille dekselet er tatt av: Speilet som skal monteres:
  13. PEUGEOT PARTNER Tepee 1.6 HDi 2012 : Løst
  14. PEUGEOT PARTNER Tepee 1.6 HDi 2012 90Hk: To spørsmål: 1 Noen som vet hva som er riktig kjølevæske å kjøpe til denne, feks hos Biltema eller andre? Den er gulaktig på farge. 2. Når panseret skal åpnes, vil ikke lokket åpnes hvis den har stått en stund. Det klikker men går ikke opp .Bruker en is-skare innimellom, så kommer det lett opp. Og det funker normalt når det lukkes og åpnes på nytt kort etter, men problem igjen når den har stått lenger. Kan det være noe som bare må strammes, noe som kan være enkelt å gjøre?
  15. Hei takk for info og tilbud om å sjekke Er på vestlandet jeg. Det er nok den runde typen, har sett de to ulike når jeg søkte på brukte speiler. Hos en lokal opphogger har de speilene, men selger dem kun som hele speiler. Vet du om man får kjøpt bare deksel som ny del, og hva ca de eventuelt koster?
  16. Kom borti en annen bils speil i fart, og plastdekselet bak på speilet ble revet av. Kan se ut som det er revet helt reint av. Speilen med funksjoner er inntakt og virker som det skal. Kan dekselet bestilles som egen del, eller bare som helt speil? Ser det ut som noe annet er ødelagt på bildene?
  17. Kom tilbake til dette først nå pga noe og lette igjen. Takk. Det ser ut som du har rett i dette, bekreftes vel her: http://www.bolt-sirkel.no/boltsirkel-peugeot/ Og her: https://peugeotclub.dk/moment-paa-hjulbolte-til-din-peugeot/ Bokmerkes
  18. Så under panser ( Peugeot Partner 2012), at lakk oppe nedenfor kanten var begynt å få små bobler. Pirket borti litt, og lakken var løs så noen flak datt rett av. Der er en slags litt rust bak ( se bildet). Er det noe man bør gjøre noe med dette, eller er det best å la det være? Er jo under panserlokk, så det viser ikke.
  19. Hvor finner man ut hva momentet skal være for hjulmutterene? Noen sier manualen. Har lett med lys og lykter ( P Partner 2012) og finner ikke noenting om moment. Står ikke i døra heller der luftrykket står.
  20. Takk for ineressante tips der. En ting er, om det egentlig burde brukes noe som limer proppen for godt fast nedi. Ikke at jeg tror jeg selv kommer til å ha behov for å ta dem utav igjen, men hvis man skal selge videre bør kanskje plastproppene være enkle å få ut. De to førstenevnte alternativene, den VVs greia hos Biltema og Loctite 577, vil de lime proppen fast, eller kan den skrues ut ved bruk av det? Hva er egentlig "Gaffa" ? Ikke sikker om jeg fant ut av det ved søk. Er det det som kalles Gaffatape du mener?
  21. Gjelder de plastproppene som står nedi hullene for takbøyler. Det er dårlige gjengehull pga litt rust som er slipt vekk nedi hullene. Har brukt gjengetape rundt plastproppene for å få dem til stå fastere nedi. Likevel kommer et par av dem opp igjen støtt, sannsynligvis etter å ha vært i vaskemaskin. Er ikke sikker. Se bilder. Kommer litt opp sånn som på bilde 1. Noen som har idéer om hvordan gjøre det der bedre, en bedre måte å feste dem på? Mer gjengetape eller noe annen løsning?
  22. Fra https://wheelsshop.no/Handelsvilkår "Levering Vi sender varene våre med transportselskaper (DPD, GLS, Danske Fragtmænd, DSV, FedEx, TNT, UPS mv.). Det er svært viktig at kunden sjekker pakkene ved mottak, altså mens sjåføren er på stedet. På alle varer kan du se den forventede leveringstiden. Har du bestilt til en privat adresse aksepterer du at leveransen evt. settes igjen uten kvittering og for egen risiko. Men du kan evt. også velge en alternativ leveringsadresse (som f.eks. arbeidssted, der det normalt alltid er folk til stede). " Kan være de har monteringspartnere i ditt område også, men det så jeg ikke noe om der. Har bare handlet hos dekkonline.com, og fått det levert hos monteringspartner. Pleier stå hva de tar for montering osv, eller du kan bare hente varene der. Var veldig greit.
  23. Takk Det er vel den nederste, for den heter hvertfall Partner II Tepee, 1.6 HDI. ( 2012 mod) Da får jeg opp dette: https://www.oponeo.ie/tyre-guide/correct-tyre-pressure/for-peugeot/partnerii-tepee/1-6 De dekk dimensjone som kommer opp, når jeg klikker på de tallene 68Kw og 72 Kw stemmer ikke. På denne er det dimensjon 195/65 R15 på dekkene. Der er det to biler som står Min og Max på. Er ikke helt sikker hvordan jeg skal tolke det som står der :/ EdiT. Har kanskje fått mer klart bilde av det nå : Ser det står flere tall, og min dekk dimensjon på 55 kw. Det er samme dekkttykk som stå på alle uansett, og der står det 2.3 Bar bak på minimum. ( sorry, så ikke helt det som sto lenger oppe første gang). Da er det vel riktig at det ikke trenger være mer luftrykk bak da, hvis der ikke er noe last og snakke om. Bare rart at det står anderledes på skiltet i døra på min bil, der står det altså 3.2 bak også på minimum. En feil kanskje?
  24. Er en Peugeot Partner. På anvisningen i døra står det 2,4 Bar framme og 3,2 bak, på begge deler, lett og tung last. ( se bildet) Har derfor fulgt det uten å tenke særlig over det. Men la merke til at når de satt på nye vinterdekk nylig, hadde de fylt på 2,4 bar i alle 4 hjulene. Virker mer fornuftig, for bilen er jo nesten alltid tyngre framme enn bak, bruker aldri særlig last. Gir det da noen mening å ha mer luft bak? Så hva er egentlig riktig/best? Det står rett nok svart på hvit at det skal være mye mer luft bak uansett, så her er jeg usikker
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår