Gå til innhold
Bilforumet.no

Javel

Bruker
 • Innholdsteller

  217
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Javel

 • Rang
  Registrert bruker

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • Bosted
  norway
 1. Javel

  DAB radio til Partner/Berlingo

  Takk for den infoen. Det der skal kobles på bak en vanlig DAB bilradio da. Er vel enkelt å se hvordan det skal kobles antar jeg. " (m/Alpine, Clarion, Beat, Kenwood, Pioneer) " Er det kun de merkerne som funker, og hvilken som helst av de?
 2. Hvis man skal skifte til DAB-radio på Partner (2011), kan man i utgangspunktet da kjøpe hvilken som helst standard DAB bilradio, og at den vil funke med det displayet ovenfor, der man har stilling av klokke og forskjellig? Eller må man ha en spesielt laget for disse bilene for at det skal gå sammen? Vil helst ikke ha noe adapter greier, håper man kan skifte hele radioen.
 3. Javel

  Sette inn siderute

  Kunne tenkt meg å få satt inn en rute i lasterommet framme på venstre side. Lik den som er i sidedøra på høyre side. Noen som vet hvor kostbart det er å gjøre det?
 4. Javel

  Fjerne dørdeksel, stramme håndtak

  Med lupe og barberblad forsiktig, fikk jeg bort den lille hvite flyssa. Og tro det eller ei, da gikk det inntil som normalt. Utrolig at det lille der kan ha hindret det, men det gjorde det altså.
 5. Javel

  Fjerne dørdeksel, stramme håndtak

  Ok. Det er den delen som trekkes ut ( bilde 1) som ikke er helt inntil. Det er en liten hvit "flysse"(bilde 2) innenfor der, noe helt mykt gummigreier som ser ut som det stikker ut fra noe. Kan ikke tro det er den som hindrer håndtaket å gå helt inntil, men ser litt rart ut. Kan man få stramme det på noe vis om man løsner håndtaket? Er kanskje litt pirkete her, men tenker det kan være dritt kanskje hvis det siver vann inn i sprekken. Vet ikke..
 6. Partner 2011. Er det vanskelig å skru og ta av dørdekselet på innsiden? Ser enkelt ut ved med de skruene jeg ser. Dørhåntaket er ikke helt inntil på ene siden så det er en liten glipp det kan sive vann inn. Regner ned det kan justeres fra innsiden?
 7. Enkelt ( og kanskje dumt spørsmål). Kan vanlig vaselin( gule bokser) være skadelig på lakk, at det tærer eller noe? Hvis man bruker det mellom noe plastdeksel og lakk.
 8. Javel

  Plastpropper i takfester: Sitter fast

  Eller kan rødsprit eller whitesprit være bedre til å løsne noe sånt?
 9. Det manglet noen slike propper før, og det var litt rust nedi hullene. Sprøytet nedi litt rustløser(ferro-bet) og olje etterpå, før jeg skrudde på propper. Nå sitter to av de fast, og er heller ikke helt nedtil. Er som de er limt fast i noe. Skrudde kanskje proppene for tidlig nedi. Tør ikke vri eller dra for mye, i tilfelle de knekker av. Noen tips hva jeg kan gjøre? Prøve å spraye CRC ned i mellom eller?
 10. Javel

  Når er det best å understellsbehandle???

  Noen tanker rundt det med understellsbehandling. Har hatt 3 biler før, som ble behandlet med tectyl og Tuff kote dinol. Erfaringen var dårlig, for det ble rust ganske fort under på sidene likevel. med den forrige VW jeg hadde, spurte jeg karosserifolk på merkeverksted hva de mente. De frarådet noen behandling, og forklarte det med at det hadde lettere for å ligge noe å tære bak stoffet, som gjorde at det i fleste tilfeller bare gjorde ondt verre. Syns det kunne samsvare med hva jeg så på de forrige bilene. Bilene var laget sånn fra fabrikkens side, at de skulle holde livet ut ble det sagt. Hvis man absolutt skulle behandle, burde det være "voksbasert" understellsbehandling. Det har jeg ikke sett noe sted, og vet ikke mer om. Men den bilen holdt hvertfall lengst, men fikk etter 15 år rust i kanaler og bremserør framme. Om eventuell behandling hadde forhindret det, vet jeg ikke. Så jeg må si jeg er noe i villrede hva jeg skal gjøre neste gang. Om det er verd utgiftene å gå for det, eller best å bare la være. Det sies og skrives så mye forskjellig..
 11. Javel

  ECO: Kan deaktiveringen lagres?

  Tror jeg skal få vent meg til å trykke inn knappen. Hva har motoren egentlig best av, at den er aktiv eller deaktivert? Uten videre vil jeg tro det både sliter mer og forbruker mer men den greia aktiv. Start og stopp pånytt og nytt hele tiden er vel start og stopp, og det har da aldri vært gunstig.
 12. Javel

  Krevende panserlokk?

  Ok. Bare at det ikke var lett å se på denne, ser ut som det er helt nede selv om det ikke er det. Men hører jeg klikke, er det nede. Men det går nok sikkert i lås som du sier, hvis man slipper det sånn. Hvorfor er det egentlig bedre å slippe det, enn å trykke til man hører klikk?
 13. Man kan trykke på en knapp for å deaktivere ECO, men den må trykkes pånytt etter hver start. Er der noen innstilling til å deaktivere den fast? Syns den ECO greia er kinkig av og til ved stopp i kryss og sånn i mye trafikk. Sikkert bare vanen, har aldri hatt sånn på bil før. Likte det uansett ikke.
 14. Javel

  Krevende panserlokk?

  Takk. :) Har kjøpt CRC multilube og det ble bedre. Problemet med å slippe panseret, er at da hører jeg ikke klikket.
 15. Javel

  Krevende panserlokk?

  Er det normalt at panserlokket må trykkes temmelig hardt igjen på disse? Det er en 2012 mod. Har flere ganger trodd at det er igjen, og etterpå sett at det bare henger i den ytterste. Virker som man må trykke ganske hardt, men låsen ser ut til å virke når den først klikker igjen. Er dette kanskje noe som bør justeres eller strammes? Trenger bare såvidt dra i hendelen for å åpne.
×