Gå til innhold
Bilforumet.no

merterje6

Bruker
  • Innholdsteller

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  1. Jeg har en Nissan Qashqai og vurderer å kjøpe meg campingvogn brukt. Jeg har vanlig førerkort, da også BE. Men hvordan finner jeg max. tyngde vogna kan veie ? I vognkortet, eller... ?
  2. Når oppdateres ny veier på GPSen ?

    takker da har jeg litt mer peiling
  3. Jeg har en TomTom GPS og support hos Lefdal. Jeg kjørte Molde - Oslo i påsken, men den nye veistrekningen mellom Otta og Lillehammer var ikke kommet med på GPSen, selv om jeg fikk den oppdatert for et par måneder siden. Jeg lurer på om noen vet cirka hvor lang tid det tar før TomTom registrerer nye veier/endringer ? Kanskje de foretar oppdatering en gang i året eller noe sånt ?
  4. Varebil diesel eller...?

    Jeg har ikke så stor peiling på varebiler, men titter på dem da jeg vurderer å kjøpe en fordi jeg kan slenge meg nedpå å overnatte i varehuset. Men de jeg har sett på har alle diesel. Har alle varebiler diesel ? Vet ikke om det lønner seg, det er blitt så mange restriksjoner på dieselbiler, eller gjelder det bare person/stasjons-biler ?? Forbud mot å kjøre enkelte dager har det også vært for dieselbiler, og så har dem vel lagt på dieselavgiften ?
  5. Jeg er vanlig NAF-kunde med veihjelp. Jeg vurderer NAF Xtra, som har følgende fordeler : Gratis reise- og avbestillingsforsikring - Kontaktløs betaling - God oversikt over forbruk på Min - NAF Xtra-side og i App - Inntil 45 dager rentefri betalingsutsettelse - Kr 0,– i etablering. Jeg lurer på hva det koster. Det står jo at hvis en betaler innen 45 dag, samt ingen etableringskostnader, så er det totalt kostnadsfritt etter jeg forstår ?? Og det er jo flere fordeler som bensinrabatt, og ikke minst reiseforsikring/avbestilling. Da trenger jeg kanskje ikke Europeisk Reiseforsikring som jeg har heller ? Så du verden, alle skulle hatt det kortet hvis dette stemmer ??
  6. MP3-spiller og bilstereo ?

    Det jeg er ute etter til trening, er nok radio. Jeg synes det passer best med en vanlig radio i ørene til det. Ser at det fins mange forskjellige typer, og en test av disse på nettet, alle rundt kr 1000. Men lurer på : det må da være DAB, samt at det kanskje er slik at alle får inn samme kanaler ? men forskjellig kvalitet ? Har du noen å foreslå ? Angående MP3 så er det vel iTunes det lastes ned fra ? Men det fins sikkert andre nedlasting-steder også ? Jeg skal snart kjøpe radio/CDspiller i bilen. Lurer på om det er slik at en kan gå inn på nettet å høre den musikken en ønsker på en slik avansert bilradio?
  7. MP3-spiller og bilstereo ?

    Jeg har en ny avansert radio/CD-spiller i bilen. Går det an å koble MP3-spiller til den ? Jeg vet faktisk ikke hva en MP3-spiller i virkeligheten er for noe. Men jeg tenkte å kjøpe en for å høre musikk på øret når jeg trener. Da er det vel det som heter MP3-spiller som er aktuelt for meg. Men MP3 er vel ikke noen radio ? Eller er det slik at den tar inn noen musikk-kanaler, eller noe Spotify, eller fra nettet ? Ser på nettet at det fins mange typer.
  8. ESP - lampen lyser hele tiden.

    Takk for svar. Jeg glemte å nevne at håndbrekk-lampen også lyser hele tiden, selv om håndbrekken er helt av. Det kan da bety at feilen ligger i hjule-lageret bak, etter mitt skjønn ??
  9. ESP - lampen lyser hele tiden.

    Jeg har en Nissan Qashqai 2008-modell med 2-liter motor. I dag når jeg tok bilen begynte ESP - antispinn-lampen og håndbrekk-lampen på dachbordet å lyse under kjøring. Det nyttet ikke å slå ESP av og på, den lyste uansett. Og håndbrekken var helt av. Jeg ringte Nissan, men får ikke time før neste onsdag, men han sa at det ikke var farlig å kjøre til da. Noen som vet hva det kan være som er feilen her ??
  10. Hvilken DAB radio bør jeg velge ?

    Mange takk for svarene. Jeg tenkte også mest på Kenwood, da en kompis har den i sin bil, og den er kjempebra. Skal høre med Nissan om de har den noe dyrere Kenwood.
  11. Jeg skal ha DAB-radio, og hos Nissan her er det tilbud på både Pioneer og Kenwood, og det til samme pris. De forteller at de er nesten helt like, og jeg kan ikke finne ut noen vesentlig forskjell heller. Kan du ?? Eller har du tips hva jeg bør velge, og hvorfor ?? Vedlegg under her på begge. https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/spillere-dab-radio/dpx-7000dab https://bilradiospes.no/produkter/fh-x840dab
  12. Jeg skal skifte lyspærer på nummerskiltet bak på min Nissan 2008-modell. Det jeg tror er at glasset på forsiden skal på en eller annen måte knipses av for å skifte pærer ? Ihvertfall er det et stort deksel på innsiden, og antar at det ikke skal tas av for å skifte pærer. Men så er det hvordan knipse av glass-dekselet på forsiden uten å ødelegge da. Noen som vet ?
  13. Angående lyspærene på min Nissan.

    Vet ikke hva PKK betyr ? Jeg var hos Bilextra i dag og de sa jeg skal bruke LED til fjernlysene, men halogen til nærlysene. Forhørte meg ikke om tåkelys, men det er vel ikke ombygging om jeg bruker LED der. Får høre med dem igjen. Jeg mener å ha lest på nettet at jeg kan bruke det, men det er jo mye rart man leser der. Men det er vel noe med Kelvin (K ) også, som viser hvor varmt det blir. For varmt kan jo ødelegge reflektoren. Min bil Nissan QASHQAI 2008-modell 2-liter.
  14. Angående lyspærene på min Nissan.

    Du nevnte at det kan brukes LED til ryggelysene, men leste også at det kan brukes LED til tåkelysene, og det anbefales denne som skal være den perfekte : http://www.ekstralys.no/products/h11-6000k-led-60w2 Jeg er inne på en kalkulator - lyspære - side : http://www.ekstralys.no/pages/finn-paerer hvor jeg taster inn min bil og får svar hvilke pærer som anbefales. Det er fin, men det er oppgitt samme type lyspære på baklysene som nærlys foran, og det er vel ikke riktig, da det er en annen type pærer bak ?
×