Gå til innhold
Bilforumet.no

Diamanten

Bruker
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Diamanten

  Diagnose Passat 1.9 tdi

  Evt. kan du bestille fra Ebay. Billig greit.
 2. Diamanten

  Oljepluggen lekker, har bytta kobberskive!

  Enig med Waldemar her. Det kan være greit å kjøpe seg en momentnøkkel og stramme bunnpluggen til ikke mer enn 35nm. Det gjør i alle fall jeg og har ikke har noe problemer på noen av mine biler. Om dette med olje søl blir et problem, så kan det være greit å kjøpe ELBIL. Da koster service deg 3000 i år og drivstoffet merker du stort sett ikke på strømregningen. Tanken er også stort sett alltid full når du setter deg inn i bilen om morgenen ;) ( Jeg måte bare :P ) Men lykke til med problemet ditt, har hørt om flere som har fått samme problem og de har måttet bytte bunnpanne evt. gjengeopp igjen. Men bytte av bunnpanne har stort sett vært løsningen.... Dessverre... Men håper du finner ut av det :)
 3. Diamanten

  Risting ved kjøring mellom 70-80 kmt

  Takk for svar Opel Astra. Hadde bilen på bukk igår. Kunne ikke se at fjærene var knekt. Sjekket drivakslene, men kunne ikke se noe kast i dem. Er ikke helt sikker på hvordan jeg sjekker endeledd, styrestag og foringer?? Det så ut som gummien på endeleddene var ok. Det er ikke noen lyder som kommer, føler bare at det er en risting, noen ganger føler jeg at det er kast ett eller annet sted. Men som regel merker jeg bare risting.
 4. Hei. Har en Touran 2.0 Tdi. Det rister i bilen når jeg kjører mellom 70 og 80 kmt. Jeg har hatt den inne på Møller rett før jul, og der fikk jeg beskjed om at det var dekka som gjorde at det ristet. Så jeg kjøpte nye dekk. Jeg syns at ristingen ble bedre, men ikke helt borte. I det siste så syns jeg ristingen har kommet mer tydelig tilbake. Når jeg kjører til jobb starter ristingen på samme måte som før jul. Når jeg kjører ut på veien opp i 70 - 80 kmt. så rister det, som om det er kast et sted - dette er kun under akslerasjonen jeg føler at det er kast. Og det fortsetter noen kilometer, for så å avta endel. Det avtar til en svak risting. Har prøvd å kjøre samme strekning i 50 kmt. Og da kjenner jeg ikke noe risting. Jeg skjønner at det blir helt umulig for dere å svare på hvorfor det rister i min bil. Men er det noen som har noen tips til hva jeg kan sjekke? Evt. hva jeg kan gjøre for å prøve å isolere hva som er problemet? Må nok innom Møller igjen snart. Men hadde vært greit for meg å sette meg litt inni hva det kan være. Er det noe på drivakslene som kan gjøre dette? Bremseskive?
 5. Diamanten

  Olje til motor CFJA (2.0 TDI 170 HK)

  Takk for svar :)
 6. Hei. Har en corolla fra 1996 som ikke er verdt stort og som muligens ikke går gjennom eu-kontrollen neste år... Om den ikke går gjennom eu-kontrollen skal den nok på sin siste reise, og i med at det nå er litt rust på bilen bak hvor den er skrapet opp. Så lurte jeg på om jeg skulle prøve meg på litt lakkering, da jeg syns det virker litt moro. Tenkte å høre med dere om fremgangsmåte. Har lest litt her og der og tror jeg har funnet oppskriften, men tar gjerne i mot tips. Jeg er ikke interessert i at en lakkerer skal gjøre det, da bilen ikke er verdt noe og jeg bare vil se om jeg får det til. Og prøve å få så bra resultat jeg kan Ser dette ut som en ok fremgangsmåte? 1. Pusse bort rust og litt rundt flekken med 80 grit, så 100 grit og så 120 grit. 2. Legge på rustbeskyttelsesprimer/eller rusteter (Biltema) Så pusse med 600 grit og så 1000 grit 3. Lakkere med boksspray med farge (bilxtra) 4. Lakkere med boksspray klarlakk (bilxtra) Etter dette har jeg lest om man må tilpasse den nye lakken til den gamle, slik at man ikke får for mye forksjell. Er det noen som vet hva slags produkt man bruker til dette? Er det ellers noe jeg har glemt? Jeg har tenkt til å dekke til bilen med aviser slik at jeg ikke lakkerer bakvinduet i samme slengen Takker for tips
 7. Diamanten

  Olje til motor CFJA (2.0 TDI 170 HK)

  Hei. Har kjøpt meg en Touran og lurer på dette med olje til motoren. Om jeg har skjønt serviceheftet korrekt skal bilen ha olje som har koden vw 507.00. Hvor viktig er det at oljen har koden vw 507.00 og ikke vw 505.00? Og er det noe forskjell mellom biltema sin vw 507 olje, kontra den på mekonomen/bilxtra? Jeg spør fordi jeg ikke vil gjøre noe galt Jeg lurer også på noe annet. Jeg hadde en bensinbil som oljen holdt seg klar og gjennomsiktig i ca. 4000 - 5000 km før den ble mørk/svart. Han jeg kjøpte Touranen av sa den hadde vært på service og gått ca. 1000 km etter service (30.000 km service) da jeg kjøpte den. Dagen jeg kjøpte bilen peilet jeg oljen og oljen var skikkelig svart. Er dette normalt for dieselbiler at oljen blir svart så fort? Takker for svar Mvh Diamanten.
 8. Diamanten

  Montere fjernlys, over skiltet.

  Hei. Er det noen som vet om det lages monteringsbranketter til å skru på skiltet foran? Evt. andre steder på en accent 2007 mod. hvor man kan montere noe fjernlys.
 9. Sånn juridisk så tror ikke jeg at du må heve kjøpes så sant du ikke visste om at det lakk og at bremserørene har vært skjøtet mange ganger. Men om det er sannsynlig at du visste om dette med bremsene så stiller jo saken seg annerledes. Sånn for info så går jo risikoen for tingen over på kjøper når tingen er levert. Ofte ved bilkjøp vil jo dette være når kjøper setter seg inn i bilen og kjører/tar med seg bilen. Men hadde jeg vært deg ville jeg foreslått for kjøperen at dere evt. deler verkstedregningen 50-50? eller 80-20? Så slipper du å ta tilbake bilen å selge den på nytt. Tipper at det kjøper vil, er å ha en bil som er i orden :) En annen ting er jo at det er en grunn til at bilen koster 17 000,-... Jeg tror også at EU-kontrollen skal påpeke rustne bremserør og at de har ansvar for ting de har godkjent, men har ikke noe erfaring på det området. Det vil iallefall være logisk at de har ansvar for det de godkjenner, eller så vil jo EU-kontrollen bare være en vits. Lykke til.
 10. Hei. Har en litt rar ubestemmelig lyd i bilen når jeg kjører f.eks. i nedoverbakke og slipper gasspedalen. Det er ikke alltid lyden kommer, men ofte. Først trodde jeg det var støy fra radioen så jeg skrudde volumet til 0, men lyden var der fortsatt. For meg så høres det ut som en "sjjj" lyd. Lyden forsvinner når jeg trykker foten på gassen igjen eller bremser. Om jeg trykker inn clutchen er lyden der fortsatt, men om jeg setter bilen i fri, forsvinner lyden. Noen som har noen ide? Mvh Diamanten
×