Gå til innhold
Bilforumet.no

Fredrik Dagsleth

Bruker
 • Innholdsteller

  58
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Fredrik Dagsleth

 • Rang
  Registrert bruker
 • Bursdag 01/24/1964

core_pfieldgroups_99

 • Biltype (eks Audi)
  Ford / Vw

Contact Methods

 • Bosted
  Spikkestad
 1. Fredrik Dagsleth

  Svinghjul skifte og DSG

  Tiltrekningsmomentet på svinghjulboltene - skal det være 60nm + 90 grader? 2.0 tdi 170hk og dsg kasse
 2. Fredrik Dagsleth

  Svinghjul skifte og DSG

  Har vel ingen mulighet til å kontrollere oljetemp uten Vagcom? eller er dette en av opplysningene en kan få ut via den "hemmelige" menyen i klimaanlegg? Kan en da kjøre kassa varm med bunnpluggen ute? Kun med den indre plastpluggen montert.
 3. Fredrik Dagsleth

  Svinghjul skifte og DSG

  Var ca. det jeg tenkte også. Masse prat om at olje må ha rett temperatur, tilkoble VAGCOM etc. - men er det ikke i grunn bare å sørge for at en tilbake fyller samme mengde olje som det tappes ut? Hvordan kommer en til silen?
 4. Fredrik Dagsleth

  Svinghjul skifte og DSG

  Skal bytte svinghjul på min Touran og siden det er tid for oljeskift på dsg kassa tenkte jeg det ville være smart å gjøre dette samtidig. Har sett på disse "How To" video hvordan skifte olje og filter men tenkte - er det noe annet og kanskje enklere å gjøre dette når gearkassa er ute av bilen? Noen med erfaringer her?
 5. Fredrik Dagsleth

  Knakkende drivknuter

  Ja i følge Autodoc er pris på bare drivknute ca 1/3 del av komplett drivaksel. Når ulyden oppstår ved stort svingutslag så regner jeg med det er ytre ledda som er slitene? De er vel like på både høyre og venstre side om jeg skjønner riktig? Har ikke så mye erfaring med å skru på framhjulstrekkere ...
 6. Fredrik Dagsleth

  Knakkende drivknuter

  Slitte drivknuter - er det noe poeng å bytte bare knuten eller er det like godt å montere nye drivaksler komplett?
 7. Fredrik Dagsleth

  Rustgaranti

  Se det - bra :-) så det går an å prøve reklamere
 8. Fredrik Dagsleth

  Rustgaranti

  Nei gidder ikke prøve :-/ Spørsmål var ment rent generellt
 9. Fredrik Dagsleth

  Vibrasjoner i motor

  Var det jeg mente også. Så da skal det jo ikke ha noe å si hvilket fabrikat man kjøper. Får nemlig mye rabatt av han som ikke visste bedre (gjennom jobb).
 10. Fredrik Dagsleth

  Rustgaranti

  Jeg vil tro at det i mange tifeller er lampa som forårsaker skade ved gnissing el. Så er selvsagt vedlikehold avgjørende for utvikling videre. For min del har bilen vært vasket jevnlig vinterstid den tid jeg har eid, var 3 år når jeg kjøpte. Behandlet den også med lanolin første året jeg hadde den.
 11. Fredrik Dagsleth

  Vibrasjoner i motor

  Ringte litt rundt og sjekka priser på svinghjul og da fikk jeg et spørsmål fra en selger som ville vite om det var Luk eller Sachs som satt i bilen. Han sa at det var avgjørende da clutch ikke passet om hverandre. Nå har aldri jeg hatt av en DSG kasse så vet ikke men trodde ikke det satt noe clutch direkte på svinghjul der?
 12. Fredrik Dagsleth

  Vibrasjoner i motor

  Har også tenkt på dyser men ville jeg ikke merke at bilen går dårligere da? Videre har jeg tenkt på hjul til dynamo/strammehjul da disse også blir utslitt men syntes ikke det burde gi så mye vibrasjoner. Vil ikke påstå at det er noe mer ulyder enn det alltid har vært - men klart - det kan skjule seg litt bak vibrasjons støy.
 13. Fredrik Dagsleth

  Rustgaranti

  Var vel det svaret jeg forventa VW generelt og Touran spesielt fra denne tiden har jo beviselig store problem med rust (selv om VW påstår noe annet). Selvsagt har det gått for langt når det er gravrust men å si konsekvent at det er ytre påkjenninger når det kommer rust i kanter som for eksempel rundt lykter blir for meg feil. Andre biler har ikke problem med dette. Møller er etter min mening en møkkabutik, har diskutert rustskader (og annet) med de på flere biler. har bare en nedlatende holdning til kunder og føler de ser på meg som om jeg var fra Mars ...
 14. Fredrik Dagsleth

  Rustgaranti

  Noen her som har fasit angående rustgaranti på Touran -09 mod. Hva dekkes og hva er kriteriene? Bakluke har sterke angrep rundt skiltlys, en lakkerer jeg kjenner ville ikke utbedret men byttet hele luka. Begynner også å komme noen "zink slipp" her og der
 15. Fredrik Dagsleth

  Vibrasjoner i motor

  2.0 tdi BMN har begynt å få mye vibrasjoner, merkes spesielt på tomgang. Har store mistanker om at det er gåent svinghjul - men ønsker å høre om det kan være noe annet, noen som har erfaringer?
×