Gå til innhold

bøler

Bruker
  • Innholdsteller

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av bøler

  1. nå trenger jeg sårt litt hjelp igjen. jeg prøver å finne ut av hva slags bakaksel Durang'en min har. Dette er en Dodge Durango SLT+ 4x4 5.9L vin: 1B4HS28ZXWF205596 Jeg er ganske sikker på at jeg har 12 bolter på lokket over diffen (må ut å dobbeltsjekke først). er det noen der ute som kan hjelpe meg litt lengre på vei, evt. vet hvordan jeg kan finne dette ut, uten å vri på hjulene da alt sammen er låst nå.
  2. ja problemet mitt må ligge inne i snekka. og justering skrue er det der også, men skal dette være nødvendig og fikle med, når snekka er ny?? snekka ble kjøpt fra en anerkjent og seriøs forhandler. dem måtte bestille den selv fra Statene, men regner med at dem også har seriøse underleverandører. så jeg regner med at den er overhalt og ikke bare "overmalt" :) Jeg har prøvd og justere litt på snekka, men etter og ha sjekket i div. media så har jeg vært veldig forsiktig med dette også. men jeg må vel prøve og justere litt mer da??.. og håpe på det beste. hvis ikke blir jeg nødt til og krype til et verksted, og få dem til og sjekke/ justere evt. bytte snekka på nytt...
  3. Saken er at jeg har satt inn en ny overhalt snekke i bilen, og da forventer jeg jo at ting skal bli bedre. derfor står jeg nå og undrer følt om jeg har kanskje gjort noe galt. på selve rattet så er dø-gangen så mye som ca. 10 cm, noe som er veldig ukomfortabelt å kjøre med. slarken kan kun ligge i snekka et sted da jeg kan ta hånda og kjenne slarken når jeg vrir på ratt stammen der denne går inn i snekka, uten at jeg får frem noen reaksjon på pitman armen. jeg begynner jo og lure på om jeg har fått en defekt snekke?. kan jeg ha luftet systemet for dårlig? vil det blitt slikk slakk om det var luft i systemet? en ting jeg er veldig sikker på er at dette kan ikke være riktig, så noe må være galt et sted... men hvor? og hva?
  4. Hei. Jeg har nylig byttet styresnekka mi i en Durango. Men det jeg sliter med nå er at den nye «snekka» har jo helt jæ..lig døgang denne også. Er det noen synspunkter der ute? «Døgangen» er kun der rattstammen gar inn i snekka, så problemet mitt må etter mitt hode ligge her. alle tips tas imot med stor takk, siden jeg ikke ser noen løsning selv lengre.
  5. Er det noen her som sitter med delebil eller deler til Durango? jeg er på utskikk etter støtfanger forran i første omgang. da mener jeg selve stål fangeren. Mvh. Morten
  6. For dem av dere som vet noe om dette, håper jeg å høre fra dere. jeg har skaffet meg den 4 voyagere/ caravanen i rekka nå, og har vel bortimot lært meg hver eneste skrue å kjenne nå. men nå har jeg kommet over noe nytt, ikke det å bytte BCM, dette har jeg gjort tidligere, men da på en 96 mod G. Caravan, men hvordan vil dette fungere på en 99mod? jeg har hørt at siden 98 og nyere modeller har startsperre, så må også BCM re programmeres når denne byttes ut. noen som kan gi meg en bekreftelse på dette? og da, kan man gå til innkjøp av bruker utstyr for demme programmeringen selv til en ok pris. (maks 5000,-) bakgrunnen til at jeg vurderer å bytte ut denne modulen er at jeg har en del problemer med tåke og nærlys. setter jeg på park og tåkelys, kan jeg kjøre en liten stund, men så kommer det en del "klikkelyder" (fra BCM enheten, først trodde jeg dette var et av releene som sitter der, byttet dem alle til nye, men problemet fortsatte) klikke lydene er i sammenheng med nærlys som slår inn, og jeg blir da kjørende med blinkende hovedlamper med kurvlysene. et annet problem er om jeg har på parklys og låser opp dørene med lås bryteren i døra blinker hovedlampene et kort flash der og. Håper det er noen der ute som kan ha vært borte i dette tidligere. Mvh. Morten
  7. Jeg skal for sikkerhet skyld sjekke bånda, men både trommler og bånd er helt nye. jeg kan ikke si at jeg har hatt noen spesiell varmegang i felgene di gangene det har skjedd heller. for hvergang dette skjer, kjennes det virkelig ut som hele dekket faller av, og jeg vrenger inn til siden å røsker i dekke. og som sagt, ingen ulyder i det hele tatt. kan det være lageret som har gått på noen måte uten og lage noen lyder da? og kan dette komme og gå??
  8. Bilen det gjelder er en: Grand Voyager 3.3 98' Ristingen kommer og går, og det føles som hele hjulet er i ferd med og dette av! Det kommer like fort som det forsvinner. men først etter at bilen er stoppet helt opp. Ja, hjulet sitter fast, jeg har sjekket, dobbelt sjekket og enda en gang. Det kommer heller ingen "gnage, skrape lyder" som kan komme fra hjul lageret. og siden dette kommer å går, så kan jeg ikke tenke meg et det er noe avbalansert dekk heller. og det rister godt!!! når det først begynner. er det noen her som har vært borte i noe lignende?
  9. jada. armen er riktig. identisk med den gamle, samme foringer/ bærekule, alt ser helt likt ut. jeg må vel få tak i ny bolt da. da får jeg i så fall eliminert bolten også.
  10. jeg kan legge till at bolten sitter helt fat, ingen bevegelse på denne, kun bære armen. akkurat som om bolten skulle være for tynn til foringen. selvfølgelig kan det være at bolten kanskje er slitt også, men etter og ha demontert igjen kan jeg ikke se noe slitasje, eller skader på denne. derfor lurer jeg veldig på hva jeg kan gjøre videre før jeg igjen setter ting på plass.
  11. Helt riktig. Slark i feste. Jeg trodde først bolten var slitt, og tenkte og bestille ny, men etter og forhørt meg på et verksted, mente dem at dette var lite trolig. da jeg skrudde det fra hverandre kunne det minne om at dolten var belagt med et eller annet, men dette kan jo også ha vært korrisjon eller lignende. selv har jeg aldri byttet bærearmer før, og derfor begynner jeg og lure på om boltene er belagt med noe siden jeg nå får slark med helt ny arm...
  12. Hei. Jeg har et lite problem i forbinnelse med at jeg har byttet bærerarmen. Etter bytte oppdaget jeg det er "slakk/ gange" ved indre hoved/fremre feste, bolten ser ikke slitt ut så nå står jeg litt fast. Begynner og lure litt på om bolten kanskje skal ha et silikon/paknings- belegg eller noe lignende? kan dette stemme? Er det noen her som har vært borte i samme problem, så blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger. Bilen er en 97' Dodge Grand Caravan 3.3
  13. Jeg har et eksemplar av stylingboka til Haynes. masser av tips og ideer, gode ilustrasjoner, men desverre var det ikke dette jeg var på jakt etter, så derfor selger jeg den. den fremstår som ny, har sett igjennom den kun en gang, og har siden stått i fred i hylla. selv betalte jeg 399,- for boka. men kom med bud, så kan vi sikkert bli enige. [ATTACH]29711[/ATTACH]
  14. er det virkelig ingen som kunne tenke seg gratis felger med dekk??
  15. Som tittelen sier har jeg 4 x Alufelger med sommer dekk (holder nok kanskje en sesong til) gratis til den som ønsker og hente dem på Bøler i Oslo. ene felgen har blitt skrapet opp men er fortsatt fullt kjørbare. Jeg ser helst at jeg blir kontaktet her i tråden evt. på PM.
  16. Alt av lysproblemene kan jo virke som det kan være selve hovedlysbryteren som kanskje begynner og ta kvelden. det med viskerene virker litt sånn som jeg har opplevd på både min egen og delebilen jeg hadde. at viskeren tar et par ekstra sveip etter og ha slått dem av. hva dette kan være er jeg ikke sikker på men har en misstanke om at dette ligger i selve styrer armen. er jo ganske mye som er presset inn i disse små modulene, så skal ikke se bort fra problemer her etter 15 års bruk. sentral låsen har jeg hørt er et problem på disse bilene, men aldri fått med meg akkurat hva som pleier og være årsaken. skulle likt og finne ut av dette selv, om jeg en dag skulle få samme problem .
  17. Automatkassa høres ut som lite eller dårlig olje. mitt tips er og bytte filter og olje, så får du se om det ikke blir bedring etter dette. og bytte automatolja er veldig enkelt. du tar av bånnpanna på automaten, napper ut filtere, deretter er det bare og få inn det nye filteret og montere panna igjen. mener og huske det går på ca 4-5 liter olje ved et bytte.
  18. Jeg har noen deler liggende etter en delebil jeg hadde. Disse må bort siden jeg ikke har lagringsmuligheter. Det er snakk om følgende: - front skjermer - frontfanger m/ grøftelys - Motor 3.3L Går meget pent! ingen ulyder tikking osv. (har videosnutt fra før den ble tatt ut) - Computer moduler - ABS pumpe m/styring - div ABS sensorer - Airbag begge sider - Kupevifte - Calipere forran - Visker motor - +++ Om noen der ute skulle trenge noe av dette, så kan vi komme frem til noe sammen. delene vil desverre ikke bli liggende så veldig lengere, så det gjelder og hive seg på. Er du inntresert kan du enten gi meg beskjed her eller sende meg en PM.
  19. ja... hmmm... vet nå ikke helt om det da. men må det gjøres, får det bli gjort bra, så blir man kanskje kvitt dritten :) hehe
  20. Takker og bukker. Da er det bare jobben som gjenstår.
  21. Den er god. en annen ting når jeg først er inne på dette med rust. hvor går grensa til at man velger sveising i stede for andre anternativer? når det har rustet igjennom? gravrust?
  22. Tenke og høre om tips til utbedring av et lite problem jeg oppdaget i dag. Jeg har er Dodge Grand Caravan 97' som jeg har planer om og bruke påsken på og begynne med rust problemene som har dukket opp etter hvert. saken er det, at da jeg i dag sandblåste på noen flekker på ene skyvedøra mi, oppdaget jeg helt nede i bakre hjørne av døra at det hadde rustet tvært igjennom, men ikke store hull, max 3mm, men det var mange, altså som ei pepperbørsse. Så spørsmålet er hva som er best og gjøre. bilen skal etter planen hellakkeres i løpet av sommeren. og planen er og beholde bilen i alle fall i to år til. bør jeg gå inn for og kappe og sveise? eller kan det holde med og legge på godt med rustmelk, sparkle og lakke?
  23. Takker for topp svar. flott med litt historikk inne i mellom alle boltene og olja :)
  24. Tid skal det ikke stå på. tar det hele som et prøve prosjekt. morro om jeg hadde fått det til ettersom jeg aldri har rotet inne i en automatkasse annet enn og bytte filter. skal i alle gjøre et tappert forsøk har jeg funnet ut, så får vi se hva resultatet blir. ser forresten at du har noen av disse bilene. og da også både Chrysler og Dodge. jeg har hørt noen rykter om at Dodge kassene var forsteket bedre enn Chrysleren? har du hørt eller erfart noe om dette?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår