Gå til innhold

Sjåføren

Bruker
  • Innholdsteller

    101
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av Sjåføren

  1. Det er superenkelt å ta ut hovedlykta: skru ut den store hvite plastmutteren i overkant på baksiden av lykta. Trykk ned og dra hendelen som er i nedre kant av hovedlykta inn mot midten av bilen (hendelen er på høyde med støtfangeren). Så kan hele hovedlykta trekkes rett frem, den går på skinner. Parklyspæra ser du hvor sitter, men det er litt tricky å komme til. Du må av med senterdekselet, og pæra sitter litt gjemt bak ballasten til Xenonpæra. Jeg tok den ut for å komme til.
  2. Ja, det skal generelt være en solig og god bil. Jeg vet ikke om de spesifikke svakhetene med denne modellen. Men som med alle andre bruktbiler er det viktig å sjekke tilstanden på bilen, for å avdekke eventuelle feil og svakheter. Det er alltid et forhold mellom pris, alder, kjørelengde, og servicehistorikk. Jeg hadde foretrukket Octavia som er fra 2009 eller nyere (facelift), men de er nok høyere priset. Prøvekjør og se om du liker.
  3. Bilen står nå på tunet! 1500 km med bare smil og glede! Forbruket er foreløpig litt der oppe, men ny bil, vinter, Webasto, piggdekk, skiboks, småkjørin. Ja, det kommer nok ned etterhvert. Og så er det litt annen motor på 4x4, den har 280 Nm istedetfor 250, for å kompensere for mer drivverk og ekstra vekt. Ikke allverden, men du verden for en artig bil, pigg og ustoppelig på glatta. Superfornøyd!
  4. Vanlig bakkeklaring er 140 mm, med "bad road" er den 155 mm. Jeg trodde Scout hadde samme, men den har 171 mm. Det er ganske bra sammenlignet med mange SUV'er ja. En annen ting som er bra, er DSG-gearkassa. Ingen andre som kommer opp mot en sånn automatkasse.
  5. Hei. Jeg har 1,8 TSI 4x4 UTEN Scout. Jeg ville ha en vanlig stasjonsvogn, men ser absolutt fordelen med litt høyere bakkeklaring. Det kan man få ved å ta "bad road" utgaven. Da får man også beskyttelsesplater under hele bilen. Tror det tilsvarer høyden til Scout'en. Forøvrig er det en SUPER bil. Jeg liker spesielt bensinmotoren, det er en perle! Nå har jeg ikke gasset så mye enda, den har bare gått 1500 km. Men den er som en vinter-RS, pigg og masse krefter helt fra tomgang. Bilen er stillegående selv om jeg har piggdekk, behagelig å kjøre og masse plass. Negativt: litt høy forbruk. Det sies at den må kjøres endel før det går noe ned, men det kan ikke forventes i nærheten av dieselmotor. Men jeg ikke liker diesel og skulle ha 4x4, så..... Nå fant jeg ikke noe skikkelig bilde i farta, men dette tok jeg når bilen sto på forhandleren med beskyttelsesplasten på.
  6. Takk for tilbakemeldinger! Jeg har hatt en liten prøvetur i en, og lysta på å skifte ble jo ikke mindre.... for bilen virket potent og god å kjøre! Og siden jeg liker totalkominasjonen her så er lysta absolutt tilstede for å oppgradere fra 2 til 3. Men jeg er litt skuffa over importøren. De tok bort sommerkampanjen på Octavia'n uten å legge til noen nye. Ikke har de kampanjerente på Octavia heller. Så jeg føler at Octaviaen er blitt melkeku fordi den selger bra (det er kanskje medaljens bakside av suksessen den er/har vært?). Holdningen: den selger så godt uansett KAN slå tilbake, for det er mange bilmerker som kjører knallharde salgskampanjer på mange gode biler. Tenkeboksen kaller!
  7. Åi. 235/45R18 er ikke 19-tommere. Og hvis du skal senke blir det et helt annet bilde. Da må du være veldig bevisst på valg av bredde og innpress på felg, og bredde og profil på dekk for å unngå subbing. Husk at dekk og felg ikke skal være kontakt med noe i enhver kombinasjon av rattutslag og full fjæring. Hvilke klaringer som finnes på Oct 3 vet jeg ikke.
  8. Du kan bruke 225/45R18 dekk. Det har rulleomkrets på 2069 mm, det er 3,5 % mer enn 225/40R18. Når du kjører i 100 km/t så viser speedometeret 96,6 km/t. Dekket har altså litt mer høyde fra bakken og opp til felgen. Er du fornøyd med bilen?
  9. Det er jo litt underlig at en liten hjemmelader på 5-6 Amp skal klare å fullade et batteri over natten, når en svær dynamo på 75-90 Amp ikke makter å få mer enn 30-70% strøm på batteriet (på sommeren med minimalt forbruk). Så strømproblemet er nok sammensatt av mye forbruk, komponentdimensjonering og ladespenning. Og det gjelder flere enn VAG! Nå har ikke jeg målt ladespenningen på min, men jeg mistenker at den er i laveste laget, kanskje så lavt som 13,6 V. Der burde nok Bosch kikket litt på japanske/koreanske produsenter, som gjerne leverer godt over 14 V. Det utgjør mye for at batteriet skal kunne lagre strømmen som leveres fra dynamoen. Er det noen som vet om blokkvarmeren på 1,8 TSI er en olje- eller kjølevannsvarmer? Lane assist'en på Skoda har jeg blitt fortalt er AKTIV, dvs at rattet faktisk styres aktivt vekk når linjen den nærmer seg eller krysses. Føles det slik i virkligheten? Og hva med dekkstøy, er det forskjell på ny og slitt asfalt? Er Oct3 følsom på hvilket dekkmerke som ruller på asfalten?
  10. Takk for tilbakemeldinger! Litt høyt bensinforbruk må vel forventes av en motor når det er snakk om 4x4. Greit å vite om Lane assist, jeg har egentlig ansett det som nødvendig for seinere salg. Men det er nok bortkastet utstyr i Norge. Og for den som liker å kjøre bilen aktivt selv, så er det kanskje bare en plage? Dessuten er det mye rumlefelt som varsler om kryssing uansett. Start/stopp-systemet kunne vært valgfritt, men er nok på alle. Det kan heller ikke deaktiveres, dessverre. Det er en del av avgiftsgrunnlaget fordi det reduserer forbruket og co-utslippet. Litt dumt med lite strøm på batteriet. Jeg har det på min Oct2 også. Så hjemmeladeren er stadig i bruk, men det gjør ikke meg noe. Det er flere grunner til det, bl.a DSG-kassa som gjør at motoren stort sett går på veldig lave turtall. Da får man lite snurr på dynamoen, og dermed lite effekt utav den til faktisk å lade batteriet. Start-stopp-systemet drar også strøm og så lenge motoren står, så lades det ikke, mens der er masse som bruker strøm (radio, vifte, lys, etc) + startmotoren da. Det er så merkelig at Skoda fremdeles bruker manuelt panserstag! Men Superskoda har ombyggingssett, jeg har gjort det på min. Og så synes jeg at politikken med tilleggsutstyr og prising begynner å bli litt ublu. Ligner mer og mer på måten "premiummerker" holder på. Men det er greit å kunne tilpasse bilen, det er ikke alle som liker/trenger alt.
  11. Har litt lyst på en 1,8 TSI med 4x4. Er det noen som vil dele sine erfaringer med Octavia 3? Noe negativt å melde? Eller positivt. Gjerne med referanse til Oct 2 mht støynivå, komfort, kjøreegenskaper, osv. Hvordan er setene? Og hva med f.eks tilleggsutstyr som tilbys. Virker adaptiv cruisekontroll, lane assist fornuftig å ha, virker det som forventet? Andre positive/negative greier som man MÅ ha/ eller bare like godt kan styre unna?
  12. Kommer an på hvilken ledning det er brudd i det! Sønnens Octavia hadde brudd der og det var muligens stømlekkasje der, for han hadde konstant lite strøm på batteriet. Han fikk vinduet opp og ned når døren var åpnet, men ikke når den var lukket. Men det kan jo være helt andre ting på din bil selvfølgelig.
  13. Du har ikke hatt ledningsbrudd, eller nesten brudd i ledningene i døråpningen (inni gummibelgen) da? Det er et kjent problem, og kan føre til strømlekkasje. Har du hatt problemer med vindusheisen da?
  14. Nja, det kan jo være knappen, men da er det rart at alt virker når døren er åpen. Mistanken går mot ledningene. Har hatt det samme på sønnens -98 modell. 1000-vis av åpning/lukking av døren, kanskje med en uheldig skarp knekk har nok ført til tretthet i en eller flere ledninger.
  15. Du har mest sannsynlig ledningsbrudd inni gummibelgen i døråpningen. Det er ikke lett å komme til, men i så tilfelle må du spleise ledningen(e), event. lodde og ha på krympestrømpe.
  16. Medaljens bakside er at for å få denne fine plasseringen måtte antennepisken av, det var rett og slett ikke mulig å tre den gjennom hullet i boksen. Dermed ble det en DAB-mottaker med antenne i frontruten som gir radiolyden i bilen.
  17. Så har det skjedd, sjåføren har kjøpt noen brukte hjul. Replika RS4 II felger, 7,5x17, ET 45. Dekk er 235/45R17. Er fornøyd med utseende, selv om hjula kunne kommet enda lenger ut mot skjermkanten, spesielt bak. Men, dette er lovlig og jeg liker felgdesignen. Skulle hatt Skoda-logo eller nøytralt felgsenter. Noen plass i Norge man får tak i dette?
  18. Mean, clean, driving machine! NÅ begynte jeg også å like sorte biler.
  19. Du har en masse muligheter, det kommer egentlig an på hva du vil oppnå. 195/65 R15, ET 50 står det i mitt vognkort. Innpress på felg kan da lovlig være mellom 42,5 og 57,5. Jeg har 205/55 R16, ET 50 på 6,5" felg. I tillegg kan det brukes 225/45 R17, da gjerne på 7 eller 7,5" felg. Hvis du da har en felg med Et rundt 42,5, så får du dekkene så langt ut som lovlig. Til vanlig kjøring er dette et godt kompromiss, som også ser bra ut på bilen. Skal du ha 18 eller 19 tommere, må du være spesielt nøye med dekk, felgbredde og ET for at de skal passe på bilen uten å subbe noen steder, spesielt hvis du skal senke bilen i tillegg.
  20. Jeg spurte min lokale Skoda-forhandler om de kunne programmere vekk funksjonen om at bakruteviskeren startet når jeg satte bilen i revers. Det er en sikkerhetsfunksjon de dessverre ikke hadde lov til å gjøre noe med, sa de. Skikkelig irriterende, for jeg klarer utmerket godt å sette på viskeren selv ved behov når jeg skal rygge! Det er sikkert samme sak med deg, forhandlerne er styrt av sentrale bestemmelser, enten fra produsent eller (EU) myndigheter. Bilens start/stopp-funksjon inngår for å redusere bilens forbruk, og dermed avgiftsgrunnlaget. Derfor kan de ikke programmere vekk funksjonen, selv om det teknisk lar seg gjøre. Det gjelder nok for svenske forhandlere også. Så du må nok finne noen utenom forhandlersystemet som kan programmere.
  21. Etter å ha leita litt etter en passende skiboks til Octavia'n ei stund, kjøpte jeg en brukt Packline SUV, Det fulgte med et Thule takstativ, men jeg synes at det var litt stylter. Men med Prorack X-bar ble alt mye bedre. Nå ligger boksa fint ned mot taket. Den ultimate kombinasjonen for Octavia 2?
  22. Hei. Jeg har kjørt en 1,6 TDI, og likte ikke den litt svake motoren og girkassen som er så høyt giret at jeg kjørte i et lavere gir for å få nok turtall til en dynamisk kjøring i normale hastigheter. Dette for å få et så lavt forbruk som mulig. Ikke noe galt med selve bilen, jeg syns facelift'en er penest, Men jeg må si at 2008-modellen ER en bra bil, de er forholdsmessig billigere også. Det er god sjanse til å finne en veldig god bil rimelig. En 140hk diesel og 4x4 høres ut som en knakende god kombinasjon. Men du må ut og prøve for å finne ut hva du/dere liker best.
  23. Eller hvis du kan avse det lille oppbevaringsrommet under radioen, så er det plass til en 2-DIN spiller. Kanskje litt dyrere, men langt mere muligheter og stor skjerm. Da har du et multimediasenter med mulighet for GPS, ryggekamera, film fra DVD og musikk fra CD, minnepinne, minnebrikke og bluetooth. Jeg vil anbefale at du satser på en spiller med DAB+ radio. Bildet er min litt eldre Kenwood i min 2010 Octavia.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår