Gå til innhold
Bilforumet.no

Jesper1201

Super Moderator
 • Innholdsteller

  6,409
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  230

Alt skrevet av Jesper1201

 1. Motobytte

  Om det er lettest å ta opp eller ned avhenger av utstyret du har tilgjengelig. Når det er motorbytte på tverrstilt pleier jeg å ta den ned. Fjerner travers hvis det må til, eller løsner den og skyver den bakover hvis det holder, lar den da bare henger i fjærben. Bygger opp med en pall eller tre og senker bil ned så motor og girkasse legger seg på pall, løsner motorfester og heiser bil opp, deler motor og girkasse når det er ute av bil. På rettstilt så er det enklest å heise den ut med en elefant, lar da girkasse stå igjen i bil.
 2. Drivaksling

  Trenger ikke tappe girolja. Kan hende det renner ut en liten skvett, men lite trolig.
 3. Tungstartet 2,2 diesel Corolla Verso

  Du har testet de ja, men det betyr ikke at de faktisk gløder. Selv et nytt relé betyr heller ikke at de gløder. Sjekk at det faktisk kommer spenning fram til glødepluggene. Gjør det ikke det må du sjekke om relé får styrespenning.
 4. Manglende Turbotrykk

  Hvis du har en vacuumlekkasje må du fikse det, før du gjør noe som helst annet. Tom. en liten lekkasje er for mye, systemet er fintfølende.
 5. Sentrallås åpner ikke

  Kontrollys på nøkkel skal blinke når du trykker på en av knappene, selv om bilen er utenfor rekkevidde. Blinker den ikke under heletatt, verken på lås opp eller lås igjen? Prøvd å bytte batterier i nøkkelen og synkronisere den på nytt?
 6. Tungstartet med motorvarmer

  Prøv 2-3t, bør nok utgjøre en forskjell :-)
 7. Sentrallås åpner ikke

  Har du en annen nøkkel du kan prøve? Blinker det i kontrollampa på nøkkel når du trykker på «lås opp»?
 8. Tungstartet med motorvarmer

  Hvilken type motorvarmer er det snakk om? Webasto eller Defa? Hvis det er Webasto, hvor lenge går den før du forsøker å starte? Hvis det er Defa, hvor lenge står den på før du forsøker å starte? Hvis motorvarmer står på «litt» er det nok til å varme opp kjølevæska, men ikke motorblokka, noe som resulterer i kort/ingen glødeing grunnet varm kjølevæske, siden motorblokk ikke er blitt varm vil motor ha behov for gløding.
 9. Manglende Turbotrykk

  P1556 betyr at aktuelt ladetrykk underskrider spesifisert ladetrykk. Det første du må kontrollere er at MAP viser atmosfærisk trykk med tenning på (KOEO - Key On, Engine Off) Gå inn på måleblokk 10 under motorstyring og sjekk at MAP viser ca. det samme som atmosfærisk trykk, 950-1050mbar er innafor. Er det iorden kan du utelukke MAP, foreløpig. Nå må du finne ut av hvorfor du når negativt ladetrykk, det du skal kontrollere nå (noe du har gjort er at du får vacuum ned på vacuumklokke på turbo) er om N75 virker. Siden den virker, og du fortsatt får negativt ladetrykk må du sjekke hele innsugssiden, fra turbo til innsugsmanifold for lekkasjer. Den letteste måten å gjøre det er å bruke røykmaskin eller bare belaste motor hardt og lytte etter trykklekkasjer. Hvis det ikke er noen lekkasje er det nødt til å være feil justering på VTG armen eller at noe sitter inne i turbo.
 10. lys i dør virker ikke

  Sluttet alle å fungere samtidig? (eller har du akkurat kjøpt bilen?) Det er ekstrautstyr å ha lys der, så fult mulig det ikke sitter pære der.
 11. Hvilken bil er dette?

  Ikke umulig at det er ifra en Skoda Superb.
 12. Svinghjul skifte og DSG

  Ja, syns å huske at det er det. Har dog ikke pc’n med de dataene foran meg så kan ikke bekrefte det.
 13. Automatkasse? Isåfall kan det høres ut som en oljekjøler slipper igjennom kjølevæske. Minker kjølevæskenivå?
 14. Navigasjon

  Ergo, bilen din har navigasjon. Lenge siden jeg har hatt Audi med MMI 3G nå så hukommelsen er litt rusten, men jeg tror du må ha navigasjons CD’n i spilleren for at du skal få opp noe mer enn hva du får idag. Forsøk med det først.
 15. Passat 1.6 rister, mister kraft, motorlampe lyser

  Coilen på disse er et meget kjent problem. Den kan være sporadisk og fuske på en (normalt er dog to) sylindere. Du kan gamble på en coil, og det vil mest sannsynlig bli bra, men anbefaler en diagnose først. Når jeg får inn biler med dette problemet på jobb byttet vi alltid coil og plugger, og stortsett pluggkabler, da disse ofte irrer nede på coilen. Siden det er litt demontering så er det ikke dumt å ta med.
 16. Ford focus 2005 mod bruker mye mer bensin

  Luftmassemåler, lambdasonde(r), temp.sensor er noen av flere mulige. Krever litt forhåndskunnskap og diagnoseutstyr for å sjekke ut de, men de er mulige syndere.
 17. UNIBIL

  Anbefaler deg å skrive litt mer om bakgrunnen for innlegget, hvis ikke får det lite troverdighet. Kan likegodt være at du er vrang og vedkommende da ikke vil vise god velvilje.
 18. 2005 RWD Stikkakslinger foran?

  Styrestag?
 19. Xenonlys selvjustering

  Må grunninnstilles med diagnose.
 20. Oljenivå lampe lyser, oljenivå er ok......

  Hvis det er nivåsensoren så sitter den i bunn av bunnpanna. Må tappe av olje før du skrur ut sensor. Er ikke helt ukjent at denne kan streike, men jeg ville sjekket de første 30cm med ledning ut fra sensor først, da det er mye bevegelse i disse når motor er i drift så kan det oppstå brudd her. For å finne ut om denne er defekt må du måle fysisk, men for å få noe vettugt svar må du vite topp og bunnreferanse, og kunne se fysisk når den er på topp/bunn og dermed måle motstanden (evt. spenningen som slippes igjennom)
 21. Turbo

  De motorene er kjent for turbohavari grunnet for lange oljeskiftintetvaller, kombinert med feildesignet bunnpanne og for dårlig tilførsel av olje til turbo. IKKE START MOTOR!!! Demonter og kontroller turbo/turbinaksel for slakk/skader. Har du ikke kompetanse få bilen fraktet til et verksted med berging. Hvis du kjører dit for egen maskin er sjansen for motorhavari overhengende.
 22. Bytte bunnpanne 2009 mod touran

  Enkel jobb, selvforklarende når du ser den Skrap vekk all gammel pakning og vask rent med fettløselige middel. Påfør et gjevnt lag med pakning, men ikke overdriv. Monter sammen og dra til boltene med riktig moment (har ikke dette foran meg nå). La pakningen herde noen minutter får du fyller på olje.
 23. Svinghjul skifte og DSG

  Nei, må ha diagnose/Vag-Com. Ja, med rett oljemengde påfylt er det bare å starte opp med bunnpluggen ute.
 24. Svinghjul skifte og DSG

  Iflg. serviceveiledning skal girolja ha mindre enn 40 grader på olja ved tapping. Du skal velge hvert gir i 3 sek etter påfylling og vente til girolja har mellom 35-40 grader så skrur i bunnplugg, skal da dryppe pent. Motor skal gå på tomgang. Det er viktig at kassa har rett mengde, derfor skal prosedyre følges og ikke bare fylle på tappet mengde.
 25. Girkasse bytte

  Er nok en forskjell på utveksling for å ta høyde for effekt forskjellen. Skaff helst en girkasse med samme kode, evt. en fra lik bil med lik motor.
×