Gå til innhold
Bilforumet.no

Jesper1201

Super Moderator
 • Innholdsteller

  6,535
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  238

Alt skrevet av Jesper1201

 1. Jesper1201

  Glødefeil / Startproblemer

  Eneste riktige er å starte med en diagnose, alt annet blir vill gjetting.
 2. Jesper1201

  Trenger hjelp med bremsekloss-varsel-lampe

  Brudd lenger opp i kretsen kanskje. Kommer du deg til Østfold kan jeg fikse det for en liten slant.
 3. ABS krans eller sensor på et/flere hjul ja. ABS lampa vil uansett lyse, uansett hva du gjør for å deaktivere ABS, men for å bli kvitt irritasjonsmomentet med at pumpa aktiveres holder det å dra ut sikringen til ABS.
 4. Jesper1201

  99 mod V70 Går bare på 4 sylindrer

  Har du gnist og bensin på/til sylinder 4?
 5. Jesper1201

  Hjelp! Ingen motorkraft

  Hvis den lukter krutt så er det uforbrent bensin som tar fyr i katalysator. Kjører du med dette vil du drepe katalysatoren. Det igjen tyder på at du ikke har fullstendig forbrenning på en/flere sylindre men at den får bensin. Enten er det manglende kompresjon eller manglende gnist, eller en ENORM vacuumlekkasje. Har du fysisk sjekket at du har gnist på alle plugger? Hvis ja, ta en komp.test og sjekk for evt. vacuumlekkasje. For å kunne gi deg noen spesifikke tips eller svar så må jeg vite motorkoden. Har du den gamle motoren med Mono-Jetronic eller den mer moderne MPI motoren?
 6. Jesper1201

  Trenger bistand til å identifisere denne delen

  Jepp, du ser det lett hvis du kommer deg under bil.
 7. Jesper1201

  Lekkasje panoramatak

  Hvis det blir lekkasje innenfor rimelig tid, selv etter garantiens utløp har de vært å fikset på et problem, hvis da problemet kommer tilbake er det ikke en fullverdig fiks, ergo. blir det en reklamasjon på jobben. Om de er like enige er jeg ikke sikker på, men det er bare å stå på det. Med rimelig tid så mener jeg et til to år etter de fikset på det. Ble det byttet deler er det en delereklamasjon, dog. litt usikker på hvordan det stiller seg til å reklamere på en del som ble skiftet under garanti.
 8. Jesper1201

  Trenger bistand til å identifisere denne delen

  Dreneringsplugg på kanal eller gulv.
 9. Jesper1201

  VW GOLF 2008 Multifunsjonsratt.

  Nesten garantert at det er sleperingen som har tatt kvelden. Koster noen kroner og må programmeres/kodes etter skift.
 10. Jesper1201

  Oppgradere til rattkontroll

  Nytt ratt og rattstamme elektronikk. Har du full MFD idag? Isåfall vil du få økt funksjonalitet med MFSW. Siden du monterer ekstra utstyr må kodinga endres ihht. de delene du monterer. Kan enten gjøres hos Møller eller hos noen med VCDS og litt kunnskap om hva de driver med.
 11. Jesper1201

  Girkasse

  Ja, daså. Ikke vært borte i girkassetrøbbel på Mk6 enda.
 12. Jesper1201

  Audi A4 Avant 2009

  Ikke noe problem å smelle på de der.
 13. Jesper1201

  Girkasse

  Ingen erfaringer med de. Vet de er nyoppstarta. Sikker på at det ikke er hjullager du hører?
 14. Jesper1201

  Audi A4 Avant 2009

  Lovlig eller fysisk? Lovlig maks 7,5mm avvik fra originalt. Fysisk, ikke mulig å svare på for innpresset forteller bare hvor felgbanens senter er ift. anleggsflaten. Bredden på felgen spiller en vesentlig rolle her.
 15. Jesper1201

  AC virker bare av og til

  Hvis du vet hvordan du skal måle kan du jo måle rett på kompressor, men det enkleste er å dra ut relé og sette det tilbake, du kjenner om relé slår om.
 16. Det er ikke farlig å laske over relé. Hvis pumpe ikke starter når du lasker over relé er det høyst sannsynlig defekt pumpe. Men, er greit å måle inn på kontakt på armatur og sjekke at det faktisk er 12v og jord der. De to tykke ledningene, de tynne er til tankmåler.
 17. Jesper1201

  AC virker bare av og til

  Når clutchen slipper, har da også relé åpnet, eller står relé fortsatt inne? Hvis relé åpnes så er det styreenhet som bestemmer dette, og da er det som regel en av to ting. 1) Enten er gassmengden (trykket) for lavt slik at den kobler ut. Sitter en trykksensor som registrerer dette. 2) Temperaturen i systemet blir for høy, det være seg en oppirret kondenser eller kjølevifter som ikke starter.
 18. Jesper1201

  VW touran

  Du må ha ned travers for å skifte stab.staget.
 19. Jesper1201

  Hovedtravers foran

  Skrur uhyret lite (egentlig aldri) på Opel, så vet ikke hvordan motorfester sitter på denne, men på generelt grunnlag pleier det å være et på hver rammevange og et ned til travers. Det ene ned på travers er for å hindre rotasjon, og bærer ingen vekt. Det kan du fint fjerne uten å støtte opp under motor.
 20. De passer rett på, men -11 er facelift, men bl,a LED baklamper, så om ledningsnett er likt vet jeg ikke. Tipper du vil støte borti problemer på både/enten ledningsnett og/eller pærefeil (feil motstand i krets)
 21. Jesper1201

  Hovedtravers foran

  Alt er mulig å skifte selv, men alt avhenger av forhåndskunnskaper. Det er endel jobb, men det er en rett frem jobb. Sterkt anbefalt å gjøre på en løftebukk. Krever en hjulstillingskontroll etterpå.
 22. Prøv å lask over relé og se om motor starter.
 23. Jesper1201

  Passat b5.5, sier dører og bagasjerom er åpent

  Er redd du må ha fullversjon ja.
 24. Jesper1201

  Passat b5.5, sier dører og bagasjerom er åpent

  Hvilken versjon av VCDS har du?
 25. Jesper1201

  Installasjon av Tiny DAB adapter - AC?

  Ingenting bak der som vil ta skade av to skruer. Mye mer sannsynlig med defekt kondensator, det er den mest utsatte komponenten i AC systemet. Kompressoren er også en svakhet på disse bilene, har skiftet mange av de.
×