Gå til innhold

Keyakoo

Bruker
  • Innholdsteller

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Keyakoo

  • Bursdag 11/19/1989

core_pfieldgroups_99

  • Modell (eks S4)
    Bluebird
  • Biltype (eks Audi)
    Suzuki
  • Årsmodell (eks 1995)
    2003
  • Yrke eller sivil status
    Kokk
  • Motor (eks 1.6)
    1.6
  • Modifikasjoner (eks konfilter, eksos)
    Wunderbaum, kupevarmer og sigarettenner
  • Fylke
    Hedmark

Contact Methods

  • Bosted
    Elverum

Keyakoo's Achievements

  1. Hadde det samme på en bil for et par år siden, da ble det etter hvert en klunkelyd hver gang du kjører i en dump eller svinger brått. Selve delen kostet meg ikke mer en ett par hundrelapper, og arbeidet var fort gjort, så ble ikke en dyr affære. Dette var en eldre bil, så kan være helt annen historie på en nyere bil..
  2. Hei! Skulle gjerne hatt takstativ til bilen, men lurer på hvor jeg får tak i et slikt. På min forrige hadde jeg lister rundt vinduet som jeg festet biltema-stativ på, men det har jeg ikke på den jeg har nå. Jeg har ikke rails heller, men det er fester for å sette på rails. Til nå har jeg kun funnet whisp-bar, og de koster 2-3 tusen, noe som blir litt stivt, i tillegg må man ha monteringskit. Finnes det stativ som kan settes på uten dette, universaltype som ikke koster skjorta? For eksempel sette rett på festene, eller under døra/vinduet? Eller er det kun originalt som er mulig her? Finner ikke noe på biltema/bilekstra/mekonomen o.l. Det er snakk om en Suzuki Liana 03-mod, stasjonsvogn. på forhånd takk :)
  3. Hei! Dama kjøpte for en stund siden min gamle nissan bluebird '86 som førstegangsbil. Nå har plutselig høyre bakdør kilt seg helt fast. det vil si låsetappen vil ikke opp (bare halvveis) og døra sitter helt fast. Har prøvd å få av trekket, men kommer ikke til med døra lukket. Noen gode forslag (bortsett fra å ramponere døra, så langt tenker jeg selv ;) ) ? Det har skjedd et par ganger før, men da var det nok å lirke litt i låsetappen. Skulle plukke av trekket og se på det, men kom aldri så langt før jeg solgte den.
  4. Hei! Lurer på en liten ting, hadde bilen på EU-kontroll i dag, og gikk gjennom med kun en 1'er-feil. Det var da drivakselmansjett høyre foran som var defekt. For to år siden hadde jeg ingen feil på den, men for fire år siden fikk jeg feil på ytre stagstabforing høyre foran, og det ble aldri gjort noe med. Det jeg lurer på da er: hva er det egentlig, er det foringen, eller er det mansjetten? Eller noe helt annet? Er helt grønn når det gjelder aksling og forstilling... Og en ting til, bremsene foran piper når jeg bruker dem, men jeg fikk ingen feil på slitte bremser. Er det noe annet? Vil det hjelpe å bytte klosser? Takk på forhånd :w00t
  5. Da har jeg faktisk lært mye om bilstell, og ikke minst om rød bil :P Hadde den vært nyere, hadde jeg nok lagt mer arbeid i det, men satser på wax-it-wet på denne karen. Gikk over den med svamp og turtlewax og en ny runde wax-it-wet, og da ble det hvite laget helt borte vekk, og bilen ble helt shiny og fin, mer skinnende enn da jeg kjøpte den ;) Er veldig positivt overrasket over wax-it-wet, hadde ventet meg at det skulle være humbug. :D Kan komme med før og etterbilder når jeg gidder å laste opp :P Finnes det noe stoff som kan shine opp lykter og detaljer?
  6. Vasket bilen godt, og gikk over med turtle wax-it-wet. Det hjalp godt på, men ble ikke helt perfekt. Gikk til innkjøp av en bedre pusseklut (som ikke etterlater lo og vaskestriper...) for en ny omgang med våtvoksen i dag, men måtte avlyse på grunn av 10 cm diameter snøflak i voldsomme mengder.. Tviler på at det finnes wax-it-slush :D
  7. Morn! Når jeg kjøpte bilen for knapt et år siden, var det helt fin i lakken, og nærmere skinnende. Når jeg kjørte den gjennom statoils vaskehall var den ren og pen, men så fort den tørket, fikk den et hvitt belegg, spesielt på panseret. Det sitter der, selv om jeg har vasket bilen opptil flere ganger i etterkant med svamp og bøtte. Om jeg prøver å kjøre den i hall igjen, blir den enda hvitere. Hvis jeg gnikker litt på den med fingeren, går mesteparten av det hvite vekk, men jeg blir helt rosa på fingeren! (rød bil) Når bilen er våt så vises ikke dette. Er det noen kjemikalier i hallen som en 25 år gammel nissan ikke tåler? Tar den lakken? Hva kan jeg gjøre med dette? Polere? Er det fettet jeg har på hendene som gjør den rød igjen? Kan jeg smøre inn karosseriet med noe fett? (vaselin?) på forhånd takk :)
  8. Etter å ha lett bygda rundt, fikk jeg endelig lov til å sette bilen fra 11 om kvelden til 7 om morgenen i vaskehallen på shell for en femtilapp... Men det var ikke mer som skulle til, etter litt pumping på gassen, fyrte bilen som ei kule :) Tydeligvis kondens ;)
  9. kan det være frossen kondens i bensinslange/forgasser? Var noen som mente det..
  10. Morn! Her om dagen krøp tempen til under 30 minus, og det medførte at bilen ikke vil starte (Nissan Bluebird 86). Etter at det ble 15-20 minusgrader, har jeg prøvd toppladet batteri, startkabler, startgass, kondensfjerner, og lett oppvarming av motorrommet (med dårlig kupevifte..) Likevel starter den ikke. Startmotoren går, og det høres ut som motoren akkurat starter, men ikke likevel (dør ved første omdreining, vet ikke bedre forklaring :P ). Det lukter bensin, så er nok ikke der det sitter. Det eneste jeg kan tenke på er tennpluggene. Får lånt verktøy i morgen til å sjekke det. Hva tror dere som har litt peil på dette? Må jeg bare vente på våren?
  11. Hei! Ja, jeg har da et lite problem med en gammel traver, Fiat Uno 86, gått 152k. Siden jeg fikk den, har det vært litt "viftelyd" av den når den står i fri med clutch ute. Nå i det siste har den fått for seg at den skal lage helvette når jeg skal kjøre i første gir, eller rygge. På første brummer det intenst, akkurat som noe ikke er helt på plass, og bare gnisser mot hverandre. Dette forsvinner når jeg får fart på bilen, eller om jeg starter på andre giret. Når jeg rygger er det en betydelig dunk-dunk-dunk-lyd som øker med fart. Det hele toppet seg når jeg her om dagen ble stående i et lyskryss. Bilen ville ikke gå i første eller andre gir, jeg fikk rett og slett ikke trykket girstanga på plass. Til slutt klarte jeg å lure meg ut av krysset i tredje gir, og fikk fart. Samtidig som en passelig ulelyd kom fra under panseret, så virket det som om hele bilen satt fast i tredje gir. Uansett hvilket gir jeg var i, så fikk jeg ikke mer fart enn 60 km. Når jeg ga gass, så ruser den kraftig, som om jeg skulle holdt inne clutchen. Plutselig smalt det, og hele bilen rykket til, og etter det fungerte den som normalt. Min første tanke er jo girkassen, eventuelt noe med clutch/overføring fra motor til hjul. Er det noen som kan hjelpe en som har lite peiling på bil og reparering? Kan girkasse skiftes selv på denne bilen, er det en enkel operasjon, og er det dyrt å finne ny? Evt samme spørsmål om clutch, eller andre ting som kan være galt. MVH Desperat Uno-elsker
  12. Ladereleet/spenningsregulatoren sitter i de aller fleste tilfeller innebygd i dynamo, men om denne er separat, kan den være verdt å ta en kikk på... Andre ting kan være brudd på ledninger, eller faktisk ladepæra i instrumentpanelet... Den skal lyse når tenningen er på, men om denne ikke lyser uansett hva du gjør, bytt den. Den er faktisk en del av kretsen.. Tar ikke batteriet strøm, eller er det dynamo som ikke lader? Det KAN være batteriet ditt som har kveldet... Sørg for at batteriet er godt oppladet når du har montert en ny dynamo, ellers vil den ta raskt kvelden.
  13. Jeg har da fått et lite problem med 86-mod Unoen (ikke turbo) min igjen da. Denne gangen er det oljelampa som blinker innimellom. Så vidt jeg ser har bilen tilstrekkelig olje, og det er bare av og til jeg ser lampa (dvs en-to ganger i uka, max) og det er bare et par korte blink så er den borte igjen. Det skjer kun når bilen har kjørt seg god og varm og jeg så stopper (bremser til stopp, kutter ikke motoren). Motoren høres helt normal ut ellers.. En annen ting, om det har sammenheng vet jeg ikke, men clutchen har fått noen merkelige lyder i førstegiret, kan beskrives omtrent som når man ikke har bilen i gir og prøver å sette den i gir uten å ha clutchen langt nok inne (skrapelyd). Lyden er borte vekke i andregiret o.l, men når jeg rygger, lager den et lite rabalder bak i bilen (høres ut som fra hjulene?) samt at det rykker i bilen samtidig. Men dette er bare innimellom, ikke alltid at det skjer. Starter som regel i andregiret nå, og det går jo helt fint, men det er greit å vite hva det er for noe... Kan det være for lite olje i girkassa? Kan disse to tingene ha sammenheng?
  14. Ikke noe å bry seg om?? Om bilen lader seg ut, og børstene er slitte, så er det virkelig noe å bry seg om, uavhengig av temperatur... Dynamobytting for dummies: Dynamo er en enkel sak å skifte, spesielt på en såpass gammel bil. Det første du gjør er å koble fra batteriet. Så løsner du ledninger fra dynamoen (som regel to røde og en sort/brun/grå). Skru deretter ut bolten som strammer viftreima, eventuelt ta også vekk viftereima om den er i veien. Dynamoen skal nå henge igjen i en lang bolt som er på undersiden, skru løs denne, og lirk dynamoen løs. Sett inn den nye dynamoen, eventuelt kan du bytte børstene om det er mulig, og du er sikker på at det er dette. Skru den fast med den lange bolten, men ikke stram helt til. Sett på viftreima (er greit å bytte denne med det samme du styrer nedi, koster bare rundt femtilappen), og sett i den minste bolten. Hold dynamoen slik at reima er passe stram (ca 1 cm slark) og tight til den minste bolten, og deretter den lange. Fest ledninger der de hører til, og koble til batteriet. Sjekk at alt er i orden, og start bilen. Du skal nå ha mellom 14.2 og 14.6 volt ladespenning. P.S: Husk å stramme til alle muttere som holder fast ledninger. Jeg slurvet litt med dette, og fikk en svakt ulmende ladelampe innimellom.
  15. Skulle bare si at det var dynamoen som var gåen. Byttet denne, og bilen går som en kule. Fikk sterkere lading enn med den gamle også :)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår