Gå til innhold
Bilforumet.no

Vinnerliste


Populært innhold

Viser det mest likte innholdet siden 09/16/2006 i alle områder

 1. 2 poeng
  Gjort litt mere på fangern/diffusern neste step er å få pussa ned bakfangern å få litt lakk på den.
 2. 2 poeng
  Prøve montert eksos og fanger. Eksos er nesten så å si ferdig,trenger litt justering på bakpottene siden de ikke står helt likt. Så gjennstår det å få sveisa det sammen. Venter fortsatt på deler til bakfanger,men det kommer nok ikke før på nyåret engang.
 3. 2 poeng
  Quattro73

  Sentralås problemer

  Æ blir åppgitt. D e fan itj lætt å førstå ke du snakk åm når du skriv dialækt :( SKRIV NORSK! Hvorfor ikke skrive som du lærte på skolen slik at vi kan forstå deg - og muligens hjelpe? Kan være problem med brytere i låsekasse, men blir kun gjetting når vi ikke vet det minste om hvilken bil eller årsmodell det gjelder, samt sliter med å forstå problemstillingen.
 4. 2 poeng
  Jesper1201

  Knakkende drivknuter

  Enkel jobb, men krever at du har skrudd noe før. Av med hjul, løsne senterbolt, løsne bærekule fra spindel, dra fjørben ut og få drivaksel ut av lageret. Klipp spennbånd og mansjett, hold igjen drivaksel og gi knute et skikkelig dunk fra baksiden med en hammer og den skal løsne. Rengjør splines på aksel, fjern gammel låsering og plastring, dytt ny mansjett på drivaksel, monter ny plastring og låsering. Fett opp knute med drivknutefett (skal følge med/ferdig fettet) dytt knute på aksel inn til låsering og gi knute at skikkelig klask (pass på gjenger og splines - pleier å sette inn gammel mutter/bolt og slå på denne). Sett på plass mansjett, stram spennbånd og monter aksel i lager/spindel, dra til ny senter bolt med riktig moment og skru på hjul.
 5. 2 poeng
  opelduude

  Krevende panserlokk?

  Smør opp hele mekanismen med fett. Ikke bruk wd40 eller noe som tørker ut. CRC sin multilube bruker jeg på alt sånn. Om jeg skal være pirkete så skal panseret slippes slik at det går i lås og ikke presses ned ;)
 6. 1 poeng
  Jøss - takk skal du ha! Spørs om ikke gnier'n i meg trumfer gjennom en jul uten motorplate :)
 7. 1 poeng
  Har fått kjørt bilen et par ganger etter den blei mappet langs veien på Husnes. Fant ut diverse ting som måtte forbedre. Skal flytte turbo til over girkassa, og bygge en intercooler. Bilen trenger diff. Spinner på 3 gir på tørra Begynt å demontere bilen igjen for å Gjøre den bedre
 8. 1 poeng
  Jesper1201

  Anbefalinger brukt varebil: 60-90 000 kr

  Skulle akkurat til å si det; Ligg unna Peugeot, Citroen og Renault.. Anbefaler egentlig kun Caddy i den prisklassen, da men en 1.9TDI PD motor. Driftsikkere så lenge de får oljeskift en gang i året eller maks 15'000km. Kjente feil på de er igrunn bare bremsekalipere bak som henger seg, tandempumpe som tar kvelden og O-ringer til dyser som kan begynne å lekke. Er ikke ukjent at de begynner å ruste langs dørlister og dørhåndtak, men det har mye med vedlikehold å gjøre. Et "kjent" problem etter kjøring på LL intervaller og spesielt med feil olje er at kamakselen går istykker og dermer tar den knekken på kamfølgere og dysepumper. I verste tilfelle kan dysene begynner å "banke" i toppen slik at det blir ovalitet i hullene som dysene sitter i, du vil dermed får olje i sylinderen og diesel i olja som følge, resultatet da er skifte av topplokk. Ergo er moralen, skift olje hyppig. Andre ting som kan oppstå er turbohavari, som igjen er en "direkte" konsekvens av LL intervaller. EGR ventil/kjøler som kokser igjen. Webasto som soter igjen og går i lås. Ellers vanlige slitedeler som lenkearmer, bremser og fjører. Har selv en Caddy, dog nesten ny, men den er fortsatt basert på samme plattform som Caddy'n som kom i 2004. Eneste konkurrenten til VW Caddy er Ford Connect, billigere bil med dårligere komfort og betydelig dårligere satt sammen (har dessverre hatt en slik som pendlebil...)
 9. 1 poeng
  Quattro73

  Fabia 1,4 høyt trykk?

  Helt klart, ventilakselerasjon / lobeprofil har nok en del å si. På bildet under har begge kammene 300 graders durasjon og 12 mm løft, men det er også den eneste likheten ;) Kjører selv med 272 graders kam med tilnærmet Schrick lobeprofiler, har justert kam 5 grader frem for bedre bensinøkonomi. Merker egentlig ikke mye til dette ved pådrag, men kan legge til at noe av det forsvinner i at det er tatt 1,2 mm av toppen.
 10. 1 poeng
  EyeLid

  gåen toppakn 1.4 68hk støtstang

  Jepp! Er det fler som har erfart trøbbel med toppakning på Fabia 1.4 68hk støtstangsmotoren? Søster har i litt tid nå klaget over at det er vannforbruk på motoren, og fikk nå omsider kommet meg hjem og fant mayonese under påfyllingslokket. Rart ikke gutta på Skoda hjemme nevner at dette er en trolig feil med denne motoren når hun var innom og spurte om kjølevæske grunnet lekkasje... Er snakk om 2001 modell (TROR jeg) med 64000km på meteret. Synes dette er alt for tidlig for toppakningsbytte!
 11. 1 poeng
  opelduude

  Krevende panserlokk?

  Bare å kjenne etter om du får dratt det opp igjen da. Mest pga at du kan lage bulker i panseret om du bruker makt på å presse det ned. Sånne ting som jeg tenkte på når jeg var mekaniker, men ikke noe som er krise uansett om du har en litt eldre bil o.l.
 12. 1 poeng
  1) Pass på at du bare bruker grønn VW servo-olje. Andre tilfeldige servo-oljer kan ødelegge pakninger etc. slik at det blir lekkasje. 2) Påfyllinga er fremme i motorrummet, den er muligens også grønn. Se bilde et stykke nede her: http://forums.vwvortex.com/showthread.php?1846997-power-steering-fluid
 13. 1 poeng
  thedarkknight

  Motorproblemer Registerkjede slakk

  Da har jeg bytta redkjeden, det er en 1,4 tsi motor som vistnok hadde en defekt som gjorde at regkjeden ble slakk
 14. 1 poeng
  nightking

  Girkasse-problem - 2007modell

  Ja. Ytterste lagret på utgående aksel, nermest 1giret er defekt. Er noe feil med herdinga på dette lagret. Høres det godt ved pådrag i 1.gir? og litt mindre i 2.gir osv? Det er første tanken som streifer meg :) EDIT: Hvis bilen triller i høy hastighet å du svinger, er den anderledes da? Kan jo også være hjullager ut ifra åssen du forklarer.
×